one for the money

Hej hej på er.

Dom senaste dagarna har sprungit förbi som alla andra också gjort.
I fredags så var jag och kollade på bio med Anna och Nicole. Vi såg One for the Money. Den dög väl, var rolig till och från. Men det var ju i alla fall något annat att göra än att bara sitta hemma. Jag unnade mig en stor popcorn, och jag ska säga att dom är kanske som en medium uppe på heron, för att jag klarat springa 4 miles! Vilket är 6 km! Så det var jag värd. Lite ångest hade jag för jag åt en popcorn påsedagen innan också.. haha.

Efter det gick vi och satte oss på Cold Stone Creamery, vilket är en glass kedja! Lite mera unna. FY FAn vilken god glass. Jag tog en Birthday Cake Remix. I den var det Cake batter ice cream, brownie och fudge. Egentligen skulle det vara sprinkels också men dom tog jag bort! hehe. Det var en trevlig kväll.

Det hade och har varit en lite jobbig vecka med barnen. Tim har inte varit hemma så mkt vilket gjort att barnen vill bara ha sin mamma när det gäller ungefär allt. Men who am I to blame them? Jag menar vilken unge vill inte ha sina föräldrar? haha. Nu är jag i alla fall ledig måndag och tisdag. Så ska nog kolla på en till bio och försöka ta mig runt stan och kolla runt.

Men nu ska jag äta frukost.. Frukt blir det men vad mer? Vore så gott med limpa en dag som denna!


new haircut

Tjena tjena!

Idag så började jag dagen med en springtur i den fina vårvädret. Det är så konstigt här, ena dagen är den -11 grader ute och nästa är det 10 grader varmt. Anna joinade mig idag. Vi gick the lower loop och sprang sedan the reservoir. Det gick riktigt bra idag. Både vi två höll högre tempo än vad vi brukar. Så nu har vi sagt att vi ska springa tillsammans minst en gång i veckan!

Efter det gjorde jag mig i ordning för att klippa och färga håret. Kom dit några minuter tidigare. Men sen var det igång. Omar var riktigt duktig. Färgen blev inte mkt annorlunda än vad jag brukar ha, men det gör absolut inget, det är ju blont!! :D Klippte min lugg lite mer också så man kan locka den snyggt. Och jag är ju också en sucker för bra hårprodukter så det sluta med att alla mina pengar försvann........... Nytt shampoo och balsam för 350 spänn....... jaja, vad gör det om en vecka? hahaha


Jag kom hem ungefär vid fyra tiden och då skrev jag till Anna, för vi skulle äta middag tillsammans. Vi möttes upp vid fem och gick till ett diner. Riktigt amerikanskt var det. Vi beställde först in pancakes för att testa riktiga amerikanska. Söta var dom allt men ändå goda! Sen tog vi båda Turkey Burger med fruktsallad till.




När vi ätit klart så gick vi in på lite affärer. Barnes and Nobles blev ett stopp och jag köpte min första bok.
Jag ska nu bryta trenden som jag har att inte läsa böcker innan film. Jag köpte The Lucky One av Nicholas Sparks, Zac Efron har huvudrollen i filmen! Jag hoppas den är bra och att filmen kommer vara likså :D

Åkt pulka i central park!


Tjena mittbena!

Igår så var jag som sagt ledig och än en gång så försvann mina pengar lika fort som vanligt...
Fast jag köpte bara saker som man behöver vilket är bra. Jag köpte ett par skor som är halvfodrade och vattentäta från Timberland, trosor, bhar och torrschampoo<3


700 kronor kostade dom här. Det är storlekt 37 och det går jag och gnäller över.. Va fan jag kan ju ha 35. Men dom hade ingen mindre storlek. Fast det är ett plus för jag får i tjockare strumpor. Men skon böjer sig precis över stortån och det är lite små irriterande. Får gå in dom helt enkelt. Men dom klarade två timmar i snön utan att bli blöta så det är ju ett superplus!

Efter det så mötte jag upp Sandra, Lina och Amanda. Vi åkte till Sandra som bor på Brooklyn. Vi skulle ha en myskväll med mat och film. Vi laga hasselbackspotatis och kött. Det var riktigt gott, även om potatis inte riktigt vvar klar, men här är potatis gott hur den än är tillagad för man äter det så sällan.
Sen kollade vi på The Notebook. Men jag åkte hem lite tidigare. Trevlig kväll med bra sällskap!



Idag så började jag jobba vid halv nio. Säger som min syster Emma alltid säger, varför sover man alltid som skönast dom dagar man ska upp tidigt? Jag är ju van nu att få sova till 9-10 på dagarna. Men men har jag klarat att gå upp fem i somras ska jag väl klara halv åtta? haha.

Efter lunch drog vi på oss alla kläder, vilket jobb det är då!?! Ta på alla vinterkläder är jobbig, varmt och snart kommer väl den dagen när någon måste gå på toa precis när man är klar.. haha.
Vi var ute i två timmar tror jag och åkte pulka, kasta lite snöbollar.



100 dagar vart visst gjort!

Ja, vilken duktig bloggare jag är. Missa 100 dagars firandet i USA i onsdags.. Men man är väl inte mer än människa?

Dagarna har flytit på som vanligt. Sprungit, duscha, jobba, äta, sova. Det har blivit lite ändringar på schemat också så jag är ledig imorgon (lördag). Vet inte riktigt vad jag ska göra. Ta mig ner till Ground Zero kanske.
Jag vet i alla fall att jag inte ska shoppa. Så jag får väl börja dagen med en spring- och gåtur om det inte är för kallt. Ska faktiskt komma snö imorgon. Så egentligen kanske jag måste köpa mig ett par termobyxor. Men jag får se.

Var och åt middag med Malin, en svensk Au pair som bor i Morristown, NY. Vi var på ett ställe på 9th ave 44th st, Nizza hette det. Jag åt Porchetta och det smaka riktigt bra, måste nog hålla med Malin dock att det hade lite lite färg, men vad gör det när det smakar bra? Där satt vi i två timmar och sen kilade vi till American Eagle på times square och nu är jag hemma. Hade jättetrevligt ikväll och hopppas det blir många fler gånger.




fråga

Hej!
Jag heter Emma och följer din aupair-blogg sedan ett par månader tillbaka och är nu själv intresserad av att åka. Är i det stadiet där jag ska välja organisation, och valet står just nu mellan Cultural Care och Scandinavian Institute. Tänkte att det kunde vara bra att höra hur någon i som har varit i denna situation resonerade. Vilken organisation åkte du med, och är du nöjd med den? Vilka valde du mellan, och varför valde du tillslut den du valde?

Skulle uppskatta svar, men du ska absolut inte känna dig tvingad!

Mvh/ Emma Österberg

Svar:

Hej Emma! Va kul att du läser min blogg. Jag undrar alltid vilka det är som läser den och det är kul att få lite kommentarer. Jag tycker verkligen att du ska åka. Inte bara för att uppleva USA utan också, talar för mig själv nu, så lär du dig att sköta dig på ett annat sätt. Jag hjälpte in till mycket hemma. Även om det bara var att plcoka ur diskmaskin så gjorde jag det nästan aldrig. Här lär man sig att ta hand om sina saker och hjälpa varandra. För man vill inte vara en börda liksom. Och jag är övertygad om att jag hade inte skött mig så här bra om jag flytta hemifrån direkt.

Men iaf till frågan. Jag började att söka med Cultural Care. Jag började redan min ansökan i februari vilket är väldigt tidigt eftersom mitt preliminära resedatum var 12 september. Jag fick otroligt mycket hjälp från CC när det gällde ansökan. Dom vill ju att det ska bli så bra som möjligt, dom läste det personliga brevet och gav respons om dom tyckte att något skulle ändras. Jag var klar med min ansökan i mars någon gång och matchingsprocessen var igång. Det dröjde nog 3-4 veckor innan min första matchning. Nu i efterhand förstår jag nog att det berodde på att mitt resedatum var så långt ifrån för sen rullade det på rätt bra. Men ett tag tog det så lång tid så jag började också söka med SI. Fast där fick jag en intervju med dom i juni och det orkade jag inte vänta på. Helt ärligt tror jag inte det spelar någon som helst roll vilken agency man åker med. Cultural Care är iaf dyrast, det vet jag och det känns lite små surt när man pratar med andra au pairer och dom åkte hit på så mkt mindre pengar. Alla au pair förmedlingar har sina positiva och negativa. Precis när jag kom fick CC mkt skit pågrund av någon tjej som hamna i rematch. Jag var också i rematch men jag hade väldig tur. Och det är lite det som au pair livet handlar om- man har tur eller så har man inte. Men vad som än händer här så har man vuxit enormt eftersom man ens tog steget att åka!!

Hoppas det hjälpte.. haha! Fråga gärna mera så svarar jag!


Max Brenner

Godmorgon!

I söndags så träffade jag ju upp några au pairer och käka lite middag. Jag tog en hamburgare och den var riktigt god. Efterrätt blev det inte någon för mig, dels för det fanns inga alternativ eftersom jag inte äter sötsaker.
Max Brenner är känd för sin choklad. Men dom andra tjejerna beställde in chokladfondue. Och jag kan ju inte säga att jag inte ville smaka. Men jag satt där fint och kollade när dom åt den goda chokladen.


Jag har faktiskt börjat tänka att jag ska få börja äta en marabou choklad i månaden när jag kommer hem.
Då har jag faktiskt inte ätit en sån på snart 4 år. Men klarar jag de? Får ju fortfarande marddrömmar om att jag äter godis... haha.

Igår var en väldigt lat dag. Kollade på Never say Never, början på lady och lufsen och sen la jag mig strax efter tio.
Tanken var att jag nu skulle gå och se filmen Incredibly loud and extremely close, för Sandra var helt tagen av den filmen, men nu funderar jag på att gå och duscha håret och sen gå och beställa en klipptid!!!!
Fast jag hinner säkert ändra mig ett antal gånger.. haha. Ska träna idag också. Igår var det kallt minus 5-9 kanske. Men idag är det dom graderna fast plus.. Helt sjukt.


ledig helg

Hejsan!

Igår (lördag) så åkte familjen till huset så jag blev själv här i NYC. Men Josefin kom och gjorde mig sällskap. När hon kom så gick vi och handla mat. Jag hade bestämt mig att göra citron och dragon. Josefin äter inte röttkött så vi gjorde med kycklingfilé istället. Vi lämnade maten och gick och handla lite. Jag blev ännu en stickad tröja rikare... herregud.. nya träningsbyxor och en sporttop. Blev också en mössa. För det har behövts nu i några dagar.

Vi kom hem och chilla, började med maten och den blev super god. Så super gott med klyftpotatis. Tror inte jag ätit det här sen jag kom. Så det var en smaksenastion!!


Efter maten blev det lite glee. För det var maraton på tv. Vi hade även hyrt senaste Harry Potter filmen för bara 2 dollar, vilket är ca 14 kronor, HELT SJUKT BILLIGT <3, men vi kollade bara tio minuter på den. Sen gick vi och la oss i skaplig tid.

Idag vakna jag vid halv tio tiden och vi käka frukost. Skypar med mamma och pappa, som är i thailand... lite avis. Sen precis när vi ska gå ut för att handla presenter till Josefins nya värdfamilj får jag ett samtal från lobbyn om att det är en vattenläcka i en del av huset... Jag följde med till FAO Schwarz, rriktigt ball leksaksaffär, men sen fick jag gå hem för att kolla läckan..

Nästan alla resväskor i förrådet var blöta och lite andra saker, så det var tråkigt. När jag fixat med det så la jag in en pizza i ugnen och började kolla på Harry. SÅ JÄVLA BRA FILM!!!!! <3 Som sagt, biokväll när jag kommer hem med min dvdbox!!

Träning har det inte blivit någon den här helgen.. Det är så kallt ute så jag vill inte bli sjuk.. Bortförklaring Ja och Nej. Kallt som fan, men jag vill inte riskera att bli sjuk igen.

Ikväll ska jag träffa Sandra och hennes kompis Sara, sen kommer det med en ny svensk Au pair. Vi ska äta middag och kolla på bio. Så det bli mys. Ska vila lite nu innnan bara. Vi hörs!


vaaaaaarförrR?

Tryckte jag i mig den där jävla popcornpåsen? Okej, popcorn är bättre än chips och annat.. Ca 500 kalorier åt jag på 10 min.. Men det är inte en ursäkt????? SVAGA LISA:..............Zumba var inget för mig så jag laddar nu ner Jillian, från Biggest Loser, tränings DVD. Hoppas den passar mig mera. Jag var ute och sprang idag igen. Går bättre och lättare redan! Men jag ska köra ett pass nu med Jillian innan jag sover.

Dagen började med att jag skulle kolla på bio med Sandra. Men det visar sig att filmen skulle gå halv tio på kvällen istället. Rätt stor fail.. haha. Men vi gick runt i lite affärer och jag blev en stickad tröja rikare. Den ska användas flitigt i vår med short och vågigt hår <3

Jobbade på som vanligt. Började vid ett. Gick ut med barnen med det var iskallt. Så vi gick in och baka, lekte i lekrummet i källaren och sen kollade vi på Hitta Nemo. Lugn dag och jag känner hur trött jag är för att jag inte äter som jag brukar. Men bra är väl det på ett sätt eftersom jag inte småäter längre och om jag gör det är de frukt!

Nu hoppas jag också att Kicki får höra från familjen härifrån. För då ( HOPPAS HOPPAS) kommer vi spendera en sommar tillsammans iaf <333333

11 timmars sömn!

Godmorgon.
Ja det har blivit en rutin också att sova runt 10-11 timmar varje dag. Helt sjukt ju. Men det är ju bra för kroppen. Men jag känner mig alltid så grymt trött när jag vaknar.

Igår så powerwalka jag i 40 min och sprang 2,5 km igen. JAG ÄR BRA! Idag ska jag nog bara ta det lugnt. Det regnar ute tror jag så vill helst inte gå ut. Måste ju ha en vilodag också.

Jobbade från tolv till sju igår ungefär. Barnen var superduktiga. Vi gick ut och lekte i parken, lekte i lekrummet och sen kollade vi på film.

När jag sluta så pratade jag med Josefin. Hon är i rematch nu och kommer förhoppningsvis få den familjen hon pratar med nu. Jag hoppas verkligen det, vore helt perfekt!!!!

Börjar ett idag så ja.. vad ska jag göra nu? haha

super check!

Powerwalk 40 minuter
Running 2,3 km
3 månader i USA

Plus att jag inte ätit något dåligt på en vecka. Jag käkar även massa frukt och ordentlig middag varje dag.
MÅLET MED DET HELA:
Jag ska gå ner till 60 kg inom 3 månader!
Ungefär 4 kg därifrån!! Let's do it!


Hittade några bra regler

1. Dont skip meals! Eat at least 3 times a day. Even if youre not hungry at that moment, eat a little snack.

2. Work out at least 3 times a week minimum for 2 hours.

3. Weigh yourself only once a week (eg on sunday), because your weight can change +/- 3 kg every day!

4. Do 300 Sit Ups every day. 100 before going to school, 100 after school, and 100 before going to sleep. Because a toned tummy always looks better.

5. Drink much tea!

I love White Tea and i read that its even better than green tea (although green tea boosts your metabolism,too). Since two weeks i´m drinking a cup every day, and my skin looks so much better.

6. Eat slowly and try not to eat while watching TV or sitting at the computer.

7. Drink plenty of water! You should drink 1 litre of water per 20 kg body weight. (45 lbs)

8. Dont eat after 8 a.m. and try not to eat much fast food or candy.

9. Get enough sleep! Try to sleep between 6-8 hours every night.

10. Think positive! You are beautiful, dont matter how much you weigh. Some little numbers on the scale cant bring you down! Be happy and enjoy every day. :)

Kan hon, kan jag!!!


don't stop

Månadens mål är ännu en gång gjort. Fast jag ljög lite när jag skrev 3 km, det är bara 2,5. Men jag längtar till den gången jag går ut och springer och det känns så jäkla lätt. Jag har suttit och kollat massa före och efter bilder på folk som börjat träna och det är ju ren inspiration. Om dom kan då kan jag också!!!! Nu ska jag inte sitta här längre och tänka att så vill jag se ut. För nu jäklar ska jag också se ut som jag vill.

Imorgon börjar jag halv tre. En promenad på 3 timmar borde göra susen? :D

Arbetsdagen idag gick fort. Jobbade bara fem timmar. Hämtade barnen vid skolan och sen så lekte vi till ungefär klockan 14:45. Då gick jag och handla och sen när jag kom hem så slutade jag. Jag gick med fyra kassar one block och jag höll på att dö.. Fy fan va jobbigt det var. Men nu 7 minutes abs work out!!!!

think fruit

En vanlig frukttallrik för min del här i USA. Inte helt fel och det är godare än popcorn!

Har haft en helg med full fart. Är trött ikväll. Men ska käka den goda frukten och kolla en film. Sen blir det jobb imorgon vid tolv! Vi hörs puss


kan inte sova

Godmorgon.

Just nu är jag i Southampton och där har jag ju en queen size bed. Grejen är att jag är inte van med så stora sänger så jag kan inte sova bra alls. Blir väl bättre i sommar när vi kommer bo här ute på hel tid, för nu går det bara inte.

Ikväll så får jag sova med filten bara för då funkar det bättre. Får typ panik när täcket är för stort.. haha.

Håller på att ladda ner Zumba nu. Beach 2012 här kommer jag!!!!!!!

Månadens mål- check

Tjenare.( LÅNGT INLÄGG)
Barnen har tagit en rest idag, för dom var så trötta. Vi håller nämligen på att sluta med rest för dom vaknar så tidigt. Men idag behövde dom verkligen det.

Låt mig berätta om dom senaste dagarna.

I tisdags så var jag ledig och jag hade tänkt mig att gå till parken och sitta bara. Men då hade Maggan och barnen varit på American Musuem of Natural History så då bestämde jag mig också för att gå dit istället. Tur var det, för kallt som satan var det ute. Väl där så har familejn medlemskap, så jag gick in gratis, alltid gott med gratis.

Började gå runt och läsa om vissa saker. Såg massa djur, Lucy's ben (första mänskliga benen som hittats, ungefär 3 miljarder år gamla), rymdsaker. Riktigt ballt. Var där i någon timme.




På kvällen träffade jag Sandra. Hon är också en au pair, bor i Brooklyn. Jättetrevlig tjej och vi spenderade några timmar på Vapiano. Riktigt god mat var det där och smart system hade dom. Jag tog Bolognese, då får man välja vilken slags pasta man vill ha och hur starkt det ska vara.
När vi ätit klart drog vi till ett glass ställe, min sista glass, kommer inte ihåg vad det hette. Men där får man i alla fall välja själv vilken smak man vill ha och hur mkt, man trycker alltså själv på glassmaskinen. Sen får man välja topping och det fanns allt möjligt, frukt, cookie dough, mm's och ja allt. Sen efter det kilade vi hemåt.




Igår(onsdags) så bestämde jag mig att nu får det vara nog med snaskandet på chips och popcorn och sånt.
Jobbade också, gick fort förbi som vanligt. Vid åtta tiden mötte jag upp Josefin och Johanna. Vi gick till ett ställe downtown och käka. Jag hade ju redan ätit och jag får lite ångest varje gång jag äter ute för jag vet att jag sparar pengar på att äta hemma. Men jag ville inte sitta där och glo bara. Beställde en Chimichanga, tror jag det hette. Crispy golden flour tortilla med beef, det var verkligen beef bitar inte köttfärs, och ost. Där satt vi några timmar och sen drog jag hem.

Började kolla på Limitless på netflix, så bra film. Ska nog fortsätta kolla nu :D

BTW, sprang runt hela reservoir idag!!! GO me!!! mådde så jävla dåligt när jag sprang.. haha fy fan

Ne nu jäklar:

Ska jag inte äta mer skit.
Ingen glass, inga popcorn, inga chips.
Dra ner på bröd, pasta och potatis.

Nu ska jag bli FIT!!!!

Om jag är sugen på sött, ta en frukt.
Om jag är sugen på mera mat, drick vatten.
Fy fan nu kör vi!!!

Imorgon börjar det:
ut och gå minst en timme varje dag i högre fart

Mål för månaden: orka springa runt The reservoir, vilket är typ 3 km. Klarade ju fan 8 km i somras.


snart börjar livet igen..

.. gossip girl, glee, vampire diaries!!!!


2012

Nu är det ett nytt år! Och första 2012 inlägget.
Nyåret blev lite av en flopp för min del. Fast jag hade en snygg klänning och mitt hår var snyggt så det var ju bra.

Det började i alla fall hos Josefin, där var också Sebbe, Johanna och Kicki. Vi alla började fixa i ordning oss och började dricka. Tyvärr så hade vi inget att blanda våran alkohol med så vi fick dricka blåbärsdricka rent hela kvällen. Urk på det... haha. Kvart över sex tog vi tåget in till NYC igen och fick snabbt tag på en taxi vi penn station.
Taxichauffören ville tjäna pengar och körde nästan på alla gator som var avstängda. Penn station ligger på 34th street, vi skulle till 42th street och 2 avenue. Men han körde oss ända upp till 59th street och sen fick vi köra runt hela skiten.. Men men. Det var ändå rätt nice att sitta i taxin och se allt folk som gick på gatorna.

Vi drog till ett av Hiltons hotell och var på en förfest. För min del var det inte så kul, började få ont i huvudet, antagligen för lite mat och för mkt rent..... Vi drog därifrån vid nio ungefär, gick in på ett apotek, köpte pistagenötter och chips. Käkade som fan och mådde bättre. Vi tog ytterligare en taxi till klubben. Väl där så blir det lite strul så jag går in med mina au pair school tjejer istället. Jag var nykter och det var ingen annan.. haha. Gick mest runt och tänkte på mina stackars läder skor som blev spillda på.. HAHHA.. Tolvslaget var nog en utav dom bästa jag varit med om iaf. Countdown och bra stämning. Men jag drog hem vid tjugo i ett så det var min kväll.. Kom hem halv två och somna gott.



Dagen efter så möter jag upp Josefin och hänger med henne ett tag. Sen åkte jag hem igen och kollade på filmen You again. Riktigt rolig faktiskt! Eller den dög i alla fall. Kände också att jag var värd mer chips och popcorn efter nyåret. Sen kollade jag även på Jackass 3.. hahha dom är roliga dom!! :)

Idag så var jag ledig igen. Passade på att handla lite mera........... fy fan!!!! Men köpte en ny vinterjacka för det behöver jag. Imorgon ska det bli minus 8!!! Jäklar alltså.. Men jag ska inte klaga.. Är ju typ minusu 20 hemma ibland. Kostade mig 700 kronor och märket är DKNY... det ni hehhee..eller? nja

Efter det gick jag hem och koka mig lite raviloli. Mumsigt värre. Började kolla på A boy/girl thing.
Insåg snart att jag borde göra något än att bara ligga på mitt rum så jag tog mina ansiktprodukter från Body Shop och gick till dom för att byta mot min underbara Seaweed kollektion. Fick nya produkter och lite mer smink, största body skrubben X2 och en stor tvål för bara 30 dollar... SWEET tänker ni. Men inte jag .. jag blir ju lurad varje gång jag går dit. Men nu behöve jag fan inte grejer därifrån förrän jag ska åka hem igen.... HAHAH.


Men nu ska jag chilla lite. Är ledig imorgon igen. Skönt. PUSSSS