en dag för beslut

Godmorgon..
Idag är en nervös dag.. Vill familjen ha mig eller inte?
Imorgon är det en vecka kvar på mitt familjeletande. Det ringde från ett new york nummer igår. Missade det, var det dom? Vad ville dom?
NERVÖS!!!

HOPPAS FÖR MIN SKULL!!

Kan nog ha en utav drömmatchningarna just nu!!
(men akta dig Lisa, för man vet aldrig)

snygglisa som är sjuk

sjuk

Hejsan!
Idag eller inatt har jag sovit så grymt dåligt. Vaknade hela tiden och hade ont i halsen. Så nu ligger jag här på mitt rum och är sjuk. Har lite feber, men jag är ju en som känner sig riktigt sjuk även om det inte är så farligt...

På matchningsfronten så har jag pratat med en familj. Men det var inget för mig....
Vill jag det här? Jag vet att jag nyss lämnat  Sverige och allt (enligt papper) kommer kännas jobbigt. Men jag tror jag är mer av en tjej som gillar att jobba 7-16 eller liknande.. Fan jag vet inte vad jag vill.. Saknar mamma och pappa, amanda och emma, kicki och jenka!!!!! men jag antar att det är så lätt att gå tillbaka till sitt vanliga liv än vad det är att försöka med något nytt.............

rematch

Tja!
Idag kommer jag med brinnande nyheter.
LCCn var här idag och jag har bestämt mig för att byta familj. Vilket betyder REMATCH.. Men jag gör det för min skull. Jag gilla familjen jätte mycket, men det som har hänt i familjen är inte den situationen jag vill arbeta in.
Jag känner mig inte glad när jag är här, mycket beror nog på vad som hänt i familjen och att jag inte lärt känna några än. Allt detta händer när man precis lämnat sitt hem och man kan bryta ihop varje minut.. Så det känns lite jobbigt. Men familjen rekommenderar mig till andra familjer så det är bra. Annars är det grymt svårt att hitta en ny familj.

Så läget ser ut så här just nu: Jag kan hamna vart som helst i USA. Vanligtvis har man bara två veckor på sig att hitta en ny familj. Men eftersom familjen och jag fortfarande kommer överens så kan jag stanna någon vecka längre om det skulle behövas. Men förhoppningsvis kommer det inte ta längre än två veckor.

Så USA here I COME!

sammanbrott....

Godkväll.
Idag hade jag min första riktigt jobbiga dag. Som sagt så händer det väldigt jobbiga saker i familjen nu. Och jag har pratat med min familj och vi har alla sagt att det kanske bättre om jag letar efter en ny familj.. Men idag i alla fall så ringde jag min LCC och hon berättade massa saker och jag typ bröt ihop.. Hon ska komma imorgon istället för på torsdag så det är ju bra. Både Nickey och David ringde mig och hade väl lite panik dom också. Jag har absolut ingen aning om hur det här kommer sluta.. Imorse ville jag hem (vet inte om det var för jag kom in i den roliga veckan, men men) och nu vet jag inte riktigt vad jag vill.

Om jag skulle välja att gå in i rematch så lämnar jag familjen i en ännu jobbigare situation. Men det här ska ju ändå vara året som jag ska minnas som det roligaste! Inte bara jobbigt.. Och så har jag haft kontakt med den här familjen så länge. Så om jag skulle byta skulle det kännas skit konstigt... Jag vet inte ens om jag får byta eftersom man måste ha bra anledningar. Eftersom det bara gått en vecka så är ju allt så nytt också. Fast jag känner mig helt tom inuti och som om att jag vore en robot på repeat mode...

Jag har inte träffat något roligt folk heller.. Jag är helt själv på mitt rum typ och det är ju just det man inte ska vara!!
Aja nu vet nu hur läget ser ut just nu!

Hoppas att bloggen funkar som den ska nu också och att det inte är blockad för vissa! Om den är det och ni ser inlägget tillfälligt, kommentera!!!

fråga

Amanda om tankar:
Heej! Var i usa köpte du de jeansen? Hemma kostar de ju över tusen kronor haha, hade varit så snällt om du ville svara. Ha en bra dag



Hej Amanda! Jag köpte dom på en Levi's affär. där jag bor finns det outlets och dom har lite bättre priser än andra ställen. Och eftersom jag blev medlem fick jag 30% på hela köpet. Så egentligen skulle dom kostat 45 dollar. Men det är ju billigt ändå!! :D

The Crossings Premium Outlets 1000 Pennsylvania 611, Tannersville, PA 18372... Så heter stället :)

tankar

Hej på er!
Måste börja detta inlägg med att hälsa till Emelie Hellqvist. Hon ringde mig idag och vi hann inte prata länge eftersom det var till min telefon. Men hon var så söt och sa att hon ville höra min röst! Saknar dig! och tack för det lilla samtalet! <3

Nu är det så att det har hänt lite tråkigheter. Vet inte vad jag kan skriva men stämningen i huset är inte bra.. Så jag hamnar lite i kläm känns det som.. Det är som att jag hamnar emellan och är den som får lyssna på allt. Och jag är inte här för det. Jag vill ha kul, uppleva USA, men just nu vet jag inte. jag vill definitivt inte åka hem. Men andra alternativ har jag börjat tänka på. Nästa torsdag har vi möte med LCCn så då får vi väl se hur det blir.

Lite roliga saker har jag gjort idag!! Shoppat!! Köpte två par jeans, Levis curve ID, men ett par blev fel så måste åka och byta. Vita converse i barnstorlek, dom är kortare i skaftet men billigare ;D, lite doft grejjer till rum. Köpte även dom har fotbollsbyxorna john bauer ofta har, dom som blir tajtare i vaden och en tränings tshirt. Köpte lite nagellack och armband. Två plånböcker också. Amanda blev så avundsjuk när hon såg dom... Så jag kanske köper en till henne imorogn om jag hinner upp ditt och byta jeansen.
jeansen, 31 dollar... så typ 230 kronor!!!!

och fotbollsbyxorna :D

nagellacken

tänkte köpa dom här också!!! haha

kört i USA- check

Gokväll!
Den har dagen har gått riktigt fort! Hjälpte Hope att klä på sig och göra sig redo för skolan. Sen åkte jag och David för att lämna henne. När vi hade gjort det var det dags för att köra för första gången. Och det gick bra. Lite ovant med automat dock, men man lärde sig ganska snabbt. Vi övade också på att fickparkera. Fick in två fullträffar. Men vi övade iofs med kundvagnar.. haha!! Måste börja plugga för körkortet snart också.. Måste lära mig alla skyltar.
Sen hämta vi Hope vid tolv och jag körde henne och Chase. Dagen bestod av att bygga hus av tegelstenar och sen mer lek.

Lärde mig att tvätta idag också.. haha. Så nu har jag tvättat min stora hög med kläder. Ska snart gå ner och tömma den för jag la i barnens också. Vi åt tacos idag!!! Så mums!! :D Men nu är jag riktigt trött. För jag och Alli var uppe till elva igår och kollade på Paranormal Enity!!! Varför? Ni skulle sett oss. Vi skrämde upp varandra ordentligt.. Vet inte vad som är värst? Att jag är nitton och rädd eller att hon är tolv och vågar se dom filmerna? HAHA


jag ser ut som ett retard men men !! haha.. jag och handidy i mitt rum :)

första helgen i USA

Gokväll.
Jag är trött så det blir ett kort inlägg. Tror jag. Igår så gick jag upp runt nio. Åt frukost, stekt ägg på en macka. Riktigt gott. Inte som att ha limpa dock. Men ändå :) Sen fick jag en liten rundtur i Stroudsburg och East Stroudsburg. Bergen är så fina!!! Jag fick lite tryck i örona för vi var högt upp. Löven skiftar färg jättefint här. Sen åkte vi till TJ-max.. Det är en klädaffär med märkeskläder för billiga priser. Kollade inte efter något till mig men Nickey hitta mycket till barnen.

Vi fyra var det dags för första besöket till kyrkan. Dom hade något speciellt evangemang och det var mycket annorlundare än vad det brukar vara. Men det var ändå coolt att se. Typ som i film. Sen åt vi pizza på ett ställe som heter Cici's. Det var gott :)

Idag var det kyrkdags igen. Typ i 45 minuter satt jag där och lyssna.. Men jag tror fortfarande inte på någon Gud.. hahah. Sen åkte vi hem och lekte lite. Packa upp mina saker. Prata med mamma och pappa på skype <3 saknar dom faktiskt. Dom satt och åt potatisgratäng och rostas <3 mmmmmm..
Vi åt rester.. hahah :D Men det var gott. Sen åkte vi till något glassyougurt ställe :p Skit gott :D
Måste börja träna. Ska nog göra det imorgon!!!!!
Men nu sovdags. Första jobbdagen imorgon.


Jag och Allison :)

empire state of mind- my style

hhaaha hur tur har man inte? jag sa att jag skulle sjunga den i nyc!

första dagen hos värdfamiljen

Godkväll på er. Klockan är just nu 22:57.
Den har dagen har varit super. Både nervös och rolig. Jag blev hämtad av Nickey på skolan. Tyvärr blev jag hämtad sist. Men jag visste att dom skulle vara lite sena. Men hon och jag satt och prata i bilen och vi stannade på ett pizza ställe i någon stad som ingen av oss visste hette! Så det var faktiskt lite roligt. Sen när vi väl kom till huset så blev jag nervös igen. När jag kom in så träffade jag David och Hope på en gång. Hope verkade ha varit exalterad över att jag skulle komma. Hope gav mig en rundtur av huset, visa mig mitt rum, hennes rum och allt annat. Chase sov, men han vakna rätt fort så jag fick träffa honom också.

Efter ett tag kom Allison hem och jag fick träffa henne. Jag tror hon och jag kommer komma överens super bra. Så det känns skönt. Vi gick en liten promenad med hundarna. Sen när jag kom hem igen så ville Hope gå upp på mitt rum och så sen målade vi lite. Matdags blev det sen och det bjöds på biff med potatis och sås. Gott meed riktigt mat!
Sedan smög jag upp för att hämta presenterna. Alla blev riktigt glada för sina. David och Nickey fick en skål formad som Sverige, plus en skärbräda formad som Sverige. Hope fick Pippi Långstrump boken och en mysig tröja med katten jansson på. Chase fick samma fast en annan bok och annan färg på tröjan. Allison fick två set med halsband och örhhängen från Guldfynd :)

Så det var min dag. Är grymt trött nu. Så vi hörs imorgon kanske..

Puss

NEW YORK CITY- CHECK!

Hej bloggen!! Måste börja med att säga att min data krascha nyss!!!! Feta paniken fick jag… Det är så typiskt att det ska hända när man är här.  Men i alla fall.

Jag har varit i NEW YORK CITY!! Hur galet är inte det?! Det var skit grymt. Lite stressigt men det får man ta när man bara har några timmar på sig. Det som var lite till en besvikelse var vädret eller rättare sagt dimman som gjorde att man inte såg ett skit på Top of the Rock. Me n vad gjorde det när man skulle till Times Square? Alltså jag gick runt i T-shirt för att det var så varmt. Antagligen var det för alla avgaser, men det behöver vi inte tänka på nu. Jag har tagit massa bilder och några roliga filmer. Så jag ska lägga upp en film snart. Vi var på forever 21, Baja fresch, Sephora, M&M affären och lite annat. På ett sätt känns det så overkligt att vi var där för några timmar sen, men jag antar att det är den nya verkligheten! :)

Videon kommer senare så ni vet!!!

HUGS


day three

God morgon, gokväll eller vad det nu blir för er som läser min blogg!

Den här dagen har gått lika fort som den gjorde igår. Idag visade vi våra ”arts and crafts” för klassen och många hade gjort riktigt roliga saker. Jennie hade gjort sin egen lilla version av Miss Piggy.

Sen så tror jag att vi pluggade lite i våran workbook. Lite innan lunch blev vi uppdelade i grupper. Jag var i den om 2 åringar. För jag känner att jag ville lära mig mer om dom. Så jag och Michele gjorde om aktiviterer och mat. Sedan var det tre andra i vår grupp som gjorde om lite andra grejer. När alla var klara redovisade vi om det. En grupp som hade 3-4 år gjorde bästa redovisningen! Jag garva sönder. Jag har filmat det.. Men jag vet inte om jag får lägga upp det.. Sen hade vi International Sing-along. Vi svenskar gjorde Små grodorna ! haha Det var riktigt roligt faktiskt. Efter det var det dags för den roliga polisen att komma. John hette han. Grymt skön och bra redovisare är var man kan säga om honom. Han berätta dock en massa otäcka saker som hänt aupairer förut..

Så nu sitter jag här. Skriver just nu på word, för jag kommer inte in på internet….. Alla andra 89 aupairer försöker eller är inne på internet just nu.

Och imorgon då jäklar smäller det!!!! New York City!!!!!!!!!!! Det ska bli så otroligt spännande. Tyvärr så är nog inte vädret  bästa. Men vad gör det när man ska till ”the big apple”?!?!?

 

HAHAHA kicki, borta var jag i lördags? Jag tog shooten före saltet………… HAHAHAHAHA

Imorgon då blir det nog kul att läsa!!! :D

Puss


In New York!

Godkväll och godnatt på er!
Nu har jag varit i USA snart i en dag och allt har gått jättebra. Det blev först lite strul på Arlanda för EF education hade inte biljetterat våra biljetter.. Så då blev det lite jobbigt, men det löste sig ganska snabbt. Efter det så var det dags att säga hejdå till min kära, underbara familj. Självklart grina jag som vanligt. Men jag ska ända säga att det kändes helt okej. Sandra som jag flög tillsammans med var ju där och då kändes det lite enklare. Men självklart saknar jag er alla redan, men det känns bra hittills! :)

Vi kom till skolan strax efter tio igår(deras tid så i Sverige var den fyra). Jag gick och duscha för jag var så grymt äcklig!! Haha... Sen slockna jag i sängen vid fem över elva. Sov grymt bra!! Vaknade lite innan sex, så gick jag upp. Jag var själv i rummet igår natt så det var faktiskt skönt.

PIGG TJEJ, not

Idag började ju själva lektionerna. Första lektionen fick vi presentera oss för alla. Vi är en grupp på 20 personer ungefär. Så det tog sin lilla tid. Vi fick även en bok som vi ska arbeta med. Till lunch fick vi mac and cheese... Men det var helt okej faktiskt. Sista lektionen fick vi visa vår kreativitet och jag gjorde ett gulligt litet monster som liknar någon i Monsters Inc och en vän till den som påminner om E.T! Det ni!


Sen ropade vår lärare Kris upp några namn, jag var den först nämnda, som skulle följa med ut i korridoren. Där fick vi veta att vi skulle få presenter från våra värdfamiljer! :D jag vart så glad. Jag fick en vit lapp och när lektionen var slut så skulle vi gå till Basket Room. Det visade sig att min familj hade gett mig en korg med massa olika saker. Jag har inte hunnit kolla ännu men det var massa saker. Det bästa var att dom betalat min NYC trip och besöket upp till Top of The Rock!!! Hur snälla är dom inte? :D Fick även en tjocktröja med trycket Cultural Care Traning School :D

Så det var en lite update. Snart ska jag gå och sova! Så vi hörs imorgon alla :D
Puss

USA HERE I COME!!!

Godmorgon.. Ni läser just nu om en väldigt stressad Lisa. Väskan är proppfull!!! Väger säkert precis på grammet för lite. Men nu jäklar ni!! Nu jäklar ska Lisa GEE åka iväg till USA!! Jag är taggad till tusen!!!!!!!!!
Jag skriver ikväll!!!!

Pussssssss

Kicki och Jenka!!! <3


mindre än en dag!!!

Nu jäklar är det när!!! Och det känns på alla möjliga olika sätt. Det är spännande, läskigt, pirrigt och ja konstigt! Det känns helt otroligt att jag är på ett plan imorgon vid den här tiden. Jag gillar inte att vara ovetandes om vad som kommer hända, kommer jag trivas bland annat, men jag går in med positivt tänkande!! Jag ska till USA, fattar ni?
För det gör knappt jag själv... hahah!!! På torsdag står jag där i Times Square medans allt här hemma är normalt.
Sjukt är ordet som passar in just nu. Imorgon USA!!!!!!

Helgen har varit underbar. Hade förfest med mina bästa vänner. Tack alla som kom och gjorde min kväll grym!!
Något jag har gjort mycket är så klart att böla... Men det måste man när man inte ska träffa dom på ett bra tag. För dom är värda att veta att jag tycker om dom otroligt mycket!!!!!!

Allt är nästan klart nu, det är bara necessärena som ska klämmas ner i väskan och då menar jag verkligen klämmas. Jag trodde inte ens jag skulle fylla den, men det kan jag lova er att jag har gjort!

Jag ska försöka skriva imorgon innan jag åker. Det blir i alla fall den klassiska statusen på facebook: USA HERE I COME!!!!! fast jag ska personalisera den lite :D


två!!!!!!! dagar kvar


Vi börjar dagen med en utav dom mest taggande låtarna som finns!!

Idag är det mycket som händer. Först ska vi iväg på Strängnäs marknaden och gå runt och kolla om det finns något roligt där. Jag ska köpa lite godis till The Baxter family. Sen när vi har gått där åker jag med hem till systra mi- Amanda. Där gör jag mig i ordning för kvällens festligheter (jäklar vad vuxet ord!!). Känner mig riktigt taggad och glad över att det är den här helgen som infaller när jag precis ska åka. Då vet man att det kommer bli grymt bra drag på BK ikväll. Kommer bli riktigt crowded dock... Men jag ska vara barbent hihihiihi!!!



var är min kabukiborste???

hejsan!
Idag blev det en lång dag.. och den är inte slut än! Jag har klippt och slingat mitt hår hos Carola. Det blev as bra som vanligt. Och nu när jag förhoppningsvis inte kommer tvätta håret där det blir gult av vattnet så kommer det fräschare ut längre. Köpte även en produkt mot torr hårbotten, den är grymt skön och jag hoppas den kommer funka. Sen fick jag även mitt schampoo för 60 kronor(mamma betala!!! tack <3) för dom hade ändrat lite utseende!! Så nu slipper jag det dåliga schampoot. Sen åkte vi ner mot stan och jag lämna in mina jeans på jc för att sy upp dom. Sen gick vi runt och kollade lite. Gick in på Body Shop och köpte mig en foundation! :D  Det enda problemet nu är att jag inte hittar min jäkla kabukiborste.........Som jag vet låg in min partyväska och jag la ur den därifrån för några veckor sen. Men nu är den spårlöst borta :((((( Får väl köpa mig en ny imorgon... fast jag har inte råd........................................

Så här blev håret iaf

inte en rättvis bild, men jag gillar flätorna :D

fyra dagar

Godmorgon på er!
Har precis vaknat och jag ligger fortfarande kvar i min säng. Fast det blir inte länge till för jag måste snart springa ner till toaletten!!! Det är riktigt höstväder idag. Regnar lite grann och blåser. Tur att man inte ska vara ute så mycket.

Igår så var jag till Kenneth och Margareta ( min pappas moster), dom bjöd på potatisplättar. Det är så otroligt gott. Längtar tills jag ska laga dom själv. Jag var där i några timmar, prata massor och så noppade jag Margaretas ögonbryn. Jag fick även en present av dom. En almenacka. Tack så jättemycket det var välbehövligt. Det enda kravet dom hade var att jag ska skriva något i den varje dag om vad jag har gjort och sånt. Dock börjar den inte förrän 1 januari. Men jag får skriva en liten dagbok istället.

Sen åkte jag hem och gjorde mig lite mat och kollade Gossip Girl och Glee. Älskar dom serierna!!
Blev lite taggad så jag gick upp och packade lite till. Nu är en sida på resväskan fylld. Känns bra. Det jobbigaste jag tycker är vad jag ska ta med i handbagaget. Vi får ju inte tillgång till våra stora väskor på skolan så då måste man ta med sig kläder och sånt i handbagaget. Jag vill inte glömma något och att man har tvål och sånt så det rräcker.. haha

Imorgon är det fredag och då ska jag klippa och färga mitt hår :D:D:D Har inte färgat det sen i juni, så det kommer bli så fräscht!! Sen ska jag och mamma gå lite på stan tror jag. Måste köpa några trosor.

Sen är det helg.. Min sista i Sverige. Men den ska bli den bästa jag någonsin varit med om. För jag har mina favoriter runt om mig!!!!!!! <3

one week left!!!

Godmorgon!
Idag är det bara en vecka kvar tills jag åker. Vid den här tiden har jag fullt upp med att käka frukost, packa och kolla igenom allt en sista gång. Säga hejdå till huset och mitt rum. Min lilla älskade blyger också. Kommer bli jobbigt.

Helgen har varit awesome. I fredags så chillade jag och kollade på Paul. Haha så klockren film alltså!!
Sen i lördags så hade vi våran sista seriematch och efter den så tackade Toye mig för dom här åren och jag börjar böla direkt när han öppnar munnen... haha blödaren som jag är.. Sen efter det så åker vi hem och käkar på Karas, jag, Hellan, Madde, Ange, Mimmi, Jejje. Sen så börjar vi alla böla ikapp.. usch det måste ha sett hemskt ut.. hahah!!!
Men kvällen blev desto bättre. Hade en jätterolig kväll och den avslutades bra också :)

Igår så kollade jag på fotboll och hockey. Sen när jag kom hem så skulle jag ringa Nickey. Men jag väntade lite och sen vart det så att vi ringde varandra samtidigt. Vi pratade i 50 minuter ungefär och skratta och allt möjligt. Så nu känns det bra igen. Hon berättade också om tysken som är i min Au Pair grupp... hehehehhee han ska tydligen visa runt mig och grejjer!!!! :D tydligen är han rätt söt!! Sen sa hon också att deras grannkille går på collage och att när han kommer hem kan han också visa runt mig och presentera mig för hans vänner!!! Det ni ;)


Bästa tjejorna!!! I love you <3