slut på semestern...

Ja, nu var det härliga slut. 3 veckor har gått och det känns som 5 dagar. Har nog haft den bästa ledigheten jag kunnat haft och jag är så tacksam. För tre veckor sen var jag så trött på au pair jobbet. Det kommer jag nog vara rätt snart igen. Men jag har faktiskt saknat Madeleine och Declan. Fast värt att nämna är att jag är ledig varje dag från 9-3 ungefär tills jag slutar jobba i höst, så jag ska inte klaga.
 
Det värsta nu är att jag inte har något att längta efter, mer än att få komma hem, vilket gör att man längtar lite extra.
Men det är bara 3 månader kvar nu. Två månader ska spenderas i Hamptons. Jag ber att jag hittar folk att umgås med där ute. Linnea kommer i alla fall komma ut i Augusti så det är kanon!
 
Sandra mötte upp mig igår vid bion. Magic Mike var på schemat och åhhhhhhhhhhhhhhh vilken man!
Grymt bra film, men besviken på andra halvan av filmen. Den hade inte behövt haft någon handling. Dom kunde bara fått stått där och dansa på sina fina kropppar!! Sedan drog vi hem till mig, beställde thai och satt och spana in killar. Mumma. Svenska killar har något speciellt!
 
Idag väntas handling av mat. Vet inte när familjen kommer hem, så blir en lugn dag idag också. Skulle ju egentligen varit i Hamptons med tjejerna, men eftersom familjen kommer hem vill jag vara här och hjälpa till.
Om man ändå blev så här svettig lite oftare och tog tag i träningen.................
 
 

im collecting sunlight for when the skies are grey

Godmorgon.
 
Igår blev en väldigt chilldag. Skypade med både mamma och pappa, Amanda och Kristin. Samtalet med Kicki gick över 2 timmar. Vi planerar nämligen grejer inför hösten. Och just nu står en weekend i Paris på schemat i november! Så det är bara att hoppas att det blir så.
 
Idag ska jag och Sandra iväg till stranden med hennes värdbarn. Så det ska bli skönt att få lite sol.  Hon skulle fixa pannkakor också, så det är ju inte fel. Men nu ska jag äta frulle...
 
KRAM

vart är baren?

Nu efter fem dagar med familjen, så är känner jag att vila står högt upp på listan just nu.
Har nog aldrig gått så här mycket i hela mitt liv som jag gjort under denna månad.
 
Vid halv sju tiden stod jag utanför våran ingång och väntade på att mamma, pappa, Amanda och Henke skulle komma. Och efter några minuter dök dom upp i taxin och allt kändes som vanligt!
 
När dom fått byta om lite så drog vi ner mot times square området. Först blev det lite mat för dom, och det var väl de som prioriterades på denna resa, öl och sightseeing.
 
På fredag morgonen vakna alla tidigt. Lingongrova och något potatisbröd. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GOTT!!
Seda drog vi vidare mot frihetsgudinnan. Ground Zero gjordes också. Sedan åkte vi till 34e gatan och gick på lite affärer. Pappa hitta två par jeans vilket verkligen är en ovanlighet.
 På kvällen lagade jag min älskade kycklingrätt.
 
Lördagen blev Carries trappa, flatiron buildning och massa affärer. Söndagen blev parken, Brooklyn Bridge och Top of the rock. Måndagen så blev det Museum of Natural History och mera shopping. Varje kväll kollade vi också på en film som utspelade sig i New York.
 
Även om vi hade våra stunder vi inte kom överens så var det så skönt att ha dom här. Tisdagen blev dock lite mindre rolig, då vi fick lite tråkiga nyheter hemifrån och jag började fundera på att åka hem...
Men just nu verkar det inte behövas.. Men annars var det en kanonresa!! :D
 

HOTT, ballet, 72 dollar, reservoir, besök!

Its getting hot in here!!! och ja det kan man verkligen säga. Hela staden känns som en bastu!
 
Baletten var så fin. Orkestern var hur grym som helst och man kändes sig otroligt mycket som en upper east sider när man stod där framför Licoln Center!
 
Idag så vakna jag till besviknelse redan klockan nio. Så jag kollade lite på Sex and the City 2. Sedan drog jag mig till Whole foods för att köpa mat. Tanken var att jag skulle köpa mina två favorit rätter. Köttbit med paprika sauce och chicken parmigiano reggiano. När jag väl hittat ingredienserna till den först nämna så går jag till köttdisken och ber om 5 bitar kött. Chocken jag fick när priset landa på 72 dollar var obeskrivlig. Inte ens jag kan lägga så mycket för 5 köttbitar. Så det fick bli spagetti och köttfärsås! haha
 
Nu har jag nyss kommit hem från en runda runt the resevoir i den stekande värmen. Ska snart hoppa in i duschen och göra mig redo för Amanda, Henke och mamma och pappa!! :D

Romeo and Juliet

Efter att ha legat i solen några timmar idag och vilat här hemma så ska jag snart iväg på min första ballet någonsin. Och kan jag inviga det bättre än med Romeo and Juliet? Jag hoppas verkligen den är bra.
 
Och nu är det bara någon timme kvar, om det var imorgon, innan min föräldrar och Amanda och Henke kommer!!!<3

BFFS 4 life!!

 
Ja vart ska man börja när ens underbara kompisar varit här?
 
Det finns verkligen inte ord på vilken lycka jag haft den här veckan som var här. Hur mycket jag uppskattat att dom sparade pengar för att komma och hälsa på mig. Det är vänskap!
 
I måndags började i alla fall äventyret. Jag tog suben till JFK för att möta upp dom och jag var framme ungefär vid ett och då hade deras plan redan landat. Efter en miss på terminal var jag äntligen i vänthallen och stod där med mina fina Andersson och Bruksner lapp. Efter ca en timme av väntande kom dom där. Lite tårar kom det från min sida. Väl i taxin börjades snacket direkt och det kändes som vi hade varit ifrån varandra i en vecka. Mina vänner <3
 
'
 
På kvällen tog vi en tur ner till 34e gatan för lite Victorias Secret shopping, forever 21, Levis och en snabbis in på Macys, tror jag haha.. Sedan bar det av till Times Square för att kolla in neonskyltarna och sitta på röda trappan. När klockan närmade sig elva tolv kanske så var vi i säng på vårat lilla, väldigt omoderna hotell. På måndagen frågade jag också Tim om det var möjligt att vi bodde hos mig från lördagen till måndagen istället för hotellet. Och det fick vi- vilken lättnad!
 
Tisdagen började med frukost från starbucks och vi åt den utan för en affär mitt på gatan. En kvinna kom fram och bad om att få ta kort på oss för att vi såg häftiga ut- You're a treat for the world!
Vi tog suben ner till South Ferry och såg frihetsgudinnan och vi vandrade av till Ground Zero också. Vilket var otroligt mäktigt. Många av dom ställen vi såg, hade jag inte sett innan så det var roligt på det viset också. Jag blev som en turist i "min" stad. Vi skulle ha kollat World Trade Center filmen innan egentligen, då hade man förstått mycket mer, men det blev på torsdagen i Southampton. Under besöket på Ground Zero började det regna, såklart. Så där står vi med våra små tröjor dragna över huvudet. Köper ETT paraply och både jag och Kicki håller om Jenka och försöker gömma sig från regnet. Garva gjorde vi den timmen haha. Det tog ett tag att komma från SOHO från Ground Zero, men vad gör det om hundra år? Vi gick in i både PINK och Victoria Secret affären. Rean hade precis börjat där så det var tur.
Onsdagen kom och Macys stod på schemat. Kicki handla sin efterlängtade Micheal Kors väska och 3 par skor rikare blev hon. Jenka köpte två par skor och jag köpte mig ingenting.........konstigt? ja
Vi gick upp längs med Fifth ave också och gick förbi Tiffanys och lite andra saker.
Vid halv sex tiden var vi på bussen på väg till Hamptons. Väl framme tog vi bilen till affären, som var så grymt skön att köra, och köpte lite frukost. Efter det däckade vi nog ganska snabbt. Har nog aldrig sovit så bra i min säng därute nu när Jenka låg brevid mig..haha.
Torsdagen tog vi bilen till Outletsen som ligger ca 30 minuter från mig. Nu skulle mina körnings skills sättas på prov, då jag inte gjort i en halvtimme på 8 månader. Men det gick riktigt bra. Vi handla nog inte så mycket som vi förväntas oss där, men alla köpte Easytone och en varsin stickad tröja från Ralph Lauren.
Hemma vid fem tiden sprang vi ut för att få sista minuterna av sol. Ingen kvällsol här inte.. Sedan handla vi mat. Tacos blev det och sen World Trade Center filmen, eller var det på fredagen?
 
Fredagen var bara chill. Sol, bad och massa skratt på stranden. Grillade kött på kvällen och åt massa jordgubbar och melon till WORLD TRADE CENTER..
 
Lördagen for vi tillbaka till stan. Gick över Brooklyn Bridge och såg lite av Chinatown. Efter ännu ett besök på Macys blev det Top of the Rock. Och vilken fin utsikt det är. Pratade lite spanska med ett par, det ni!
På kvällen chillade vi och beställde hem thaimat. Tog en promenad runt The Reservoir också.
Söndagen var menat att bara kunna göra vad vi ville. Så vi åkte och såg Carrie Bradshaws trappa. Jag handlade mig en Micheal Kors väska och Jenka blev med en plånbok. Vi tog även en tur förbi Flatiron building. På kvällen tog vi en till snabbis ner till Macys. Jag och Kicki blev med klocka och Jenka köpte Ray bans.
 
Måndagen, sista dagen, spenderades med frukost i parken och sen en promenad förbi The Met, The Bethesda Statue och bara att gå i Central Park. Vid ett tiden tog vi en taxi till JFK och vid två tiden sa vi hejdå.
 
Med gråten i halsen så är det ju bara 3,5-4 månadar kvar tills jag kommer hem. Så tills dess kommer jag ta vara på tiden!!! Men som jag skrivit innan, så går det inte att tacka dom tillräckligt!! Mina vänner <3

en dag på stranden

Tjenare.

Igår, lördag, så bjöds det på myskväll hemma hos mig. Jag, Anna och Nicole lagade baconlindad kyckling med sallad. Så gott. Senare kom även Lina och Sandra och då käkade vi jordgubbar och kollade på Shark Night. Så rolig film alltså... haha snygga killar var det i alla fall. Lyssnade även på massa schlager eftersom Lina är ett fan av de.
MAssage bjöds det också på. SÅ SKÖNT!!!

Men idag så blev det andra bullar. Vi åkte ut till Coney Island och låg på stranden hela dagen. Åkte Pariserhjulet och käkade på Vapiano. Just nu chillar jag hemma. Är lite bränd under brösten........................hehe eller ej.

Är glad över att vara slut efter en helg. För då kan jag sova ordentligt för imorgon kommer ju mina efterlängtade vänner Jennifer och Kicki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kärlek!

3 veckors semester, ja tack!

Åh så var det dags för lite ledighet. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ SKÖNT!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag känner verkligen att jag behöver en liten paus i barnvakts jobbet nu så det kom verkligen lägligt.

Igår så firade jag ledigheten med en utgång med fina tjejer. Jag jobba till halv elva, tog en taxi ner till River Side och mötte upp tjejerna på Boat Basin. Ett halvdant, dricka ur plastkopps ställe, men mycket yngre folk och en strawberry daiquiri kostade 8 dollar, så det är ju överkomligt. Det var jag, Nicole, Anna, Sandra och Lina.
Lina mådde dock inte så bra, så hon kilade hem och vi andra drog oss ner mot greenhouse.

Väl inne där så sippar vi på några drinkar ;)... internskämt, och Chris Brown är tydligen där, jag ser dock inte honom, men Nicoles hjärta hoppar nästan hur kroppen när hon försöker dra med mig ner. Jag sitter och pratar med en kille som tror att han är något. Väldigt fina bilder hade han på sin mobil..

Sen hade vi inte bara en som däckat på subwayen, utan vi hade en dubbeldäckare igår! Alltid lika roligt!!! :D


kvällspromenader




NYC <3

jag måste börja göra saker

För just ni sitter jag som fastklistrad till min data. Jag är redan inne på säsong 6 på SATC.. vilket bara bevisar vilken nörd jag är. Och så är jag inne på säsong två på Greys Anatomy. Visst jag lever på en 4 dollar budget den här veckan. Men jag kanju fortfarande uppleva stan.

Istället för att börja tolv så börjar jag två. Så jag gick ut på en fotopromenad runt the reservoir.

6 dagar

Ja det var 6 dagar sen mitt senaste inlägg och idag är det 6 dagar kvar tills Jennifer och Kicki kommer!!! :D

Helgen spenderades ju som sagt i Niagara Fallen. Vid kvart i sex gick jag upp i fredags och börja göra mig i ordning.
Halv åtta var jag vid pennstation och strax därefter hoppa jag på buss B som skulle ta mig till Fallen.
Två stopp och 11 timmar senare så var vi framme på hotellet. Jag och Josefin skulle delat rum med två tyskar, men vi bytte så vi fick dela med Ida och Hanna, som Josefin kände. Visar sig att Hanna är från Eskilstuna och att hon är nog den enda som vet var Åker ligger.. haha

Väl framme så ska vi ju då gå och köpa lite vätska. Så vi trippar ner för den nästan orealistiska staden i Kanada. Det var så litet och påminde om Alanya lite. Allt bara låg helt ihop smetat. När vi blev nekade att handla i taxfreen så gick vi tillbaka och förbi hotellet för att sen hitta systemet. Av ren glädje ropar jag först till när jag ser Rekordelig cider men när jag såg Apple Sourz så börja jag nästan böla!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÅH MIN ÄLSKLING <3

Fixade och klara så börja vi ha förfest på rummena. Och här var det ingen som klagade även fast vi var jäkligt högljudda. Sandra och jag sjöng till Justin Bieber mellan varven jag blanda P2 som alla tyckte var gott!
Vid halv tolv tiden så drog vi till en klubb. Garvade så mycket där inne. Kom hem runt två och somna snabbt därpå.


På lördagen så ringde klockan på åtta. Upp och äta frukost för 20 dollar... Lite surt. Kan ju säga att dom verkligen tjänar pengar på att ha ett fall vid sig. Sen vid kvart i tio så gick bussen, som tog ca 5 minuter att gå, till Maid of the Mist. Det är alltså den båten man åker vid fallen. Lite mulet var det så en blåregnkappa gjorde susen. Det var ritkigt ballt, men efter ett tag gjorde jag allt för att inte bli blöt istället. Efter det så gick vi längs med Fallen.

När vi kom till hotellet så hoppa vi i bubbelpoolen och satt i bastun ett tag. Fixade oss och gick till en resturang. Jag tog en köttbit,mmm så gott. Senare blev det mer breezer och sourz, och efter det for vi ner till att se fallen med massa färger. Ja det var ju en besvikelse.. Sen gick vi värsta omvägen till klubben och jag hade värsta klackarna.......... haha

SÖndagen bestod av bussresa och bussresa. Men det var ändå roligt att göra något annorlunda!!