working two to nine

Tjenare!
Är nyligen hemkommen från jobbet på riagården. Så skönt att jag fått lite extra jobb nu innan jag ska åka. Jag behöver inte ens tänka på att jag inte kommer ha fickpengar för jag får lön 15 dagar innan jag åker. Kanske inte megalönen men det räcker nog :D Imorgon ska jag kanske åka och shoppa med Amanda i Stockholm!! Super nice :D


things to do berfore I leave

Godmorgon på er!
Waaazuup? Tänkte att jag skulle skriva en fin liten(inte så liten) lista över saker som måste göras innan jag åker.

[X]  Skaffa nytt pass
[X]  Köpa resväska
[X]  Boka tandläkartid
[  ]  Skicka in polisregisterutdrag & agreement pappret
[X]  Ta kopia på körkort och slutbetyg
[  ]  Hälsoundersökning
[  ]  Åka till Ambassaden och fixa Visum + förberedelsemöte hos Cultural Care, 13 september
[  ]  Köpa presenter till värdfamiljen
[  ]  Få mina flygtider
[  ]  Skicka in om internationellt körkort, ca 2 veckor innan avresa
[  ]  Ha avskedsfest, "ses om ett år fest"
[  ]  Packa
[  ]  USA here I come!!!

Hoppas att jag får tag i någon som gör hälsoundersökningen.. Någon som bor i Eskilstuna eller Strängnäs som vet någon som gör de ?

Kram :)

ny resväska!

Hejsan! :D
Nu har jag beställt en ny resväska som jag ska ha till USA. Jag har sett flera au pairer som köpt likadana så det är ju bra. Tog en stark rosa färg så att jag ser den bra på bandet!!


Så snart är den min!
Pusss

I hope I look better than a fish

Tjenare och godmorgon!!

10 oktober bär det av!! Fick ett mejl i lördags från cultural care att dom bokat in datum på skolan till mig. Nu ska dom bara fixa flygbiljetten, men den kan jag tänkas dröjer litegrann. Så det är 76 dagar kvar tills jag åker. Dom ska jag göra till dom 76 bästa dagarna i Sverige :)

Idag ska jag och mamma in och fixa nya pass. Hon måste ha ett till thailand och jag till usa. Mitt går ut i januari tror jag och då kommer jag inte ens dit med det passet. Det bästa är att jag får ett nytt.. haha ni ska se mig på mitt gamla!
Ser ut som en plattfisk med brunt hår, nästan svart. Usch det ser för taaaaskigt ut!

Sen har jag även ringt vårdcentralen i mariefred för att göra hälsoundersökningen, men den utförde inte dom. Så ska ringa någon privatläkare.

Men nu ska jag bli fräsch :D hejsvejs

USA is my future!!!!!

Nu kommer jag med glädjande beskedd till er!

JAG SKA TILL USA, NÄRMARE BESTÄMT TILL STROUDSBURG, PENNSYLVANIA!! :D :D :D
Jag och Nickey, min host mom, pratade igår lite snabbt på telefon och gjorde det officellt. Så nu ser min framtid amerikansk ut, haha. Det är så skönt att veta vad man ska göra i höst och veta att man ska få ta hand om sötaste ungarna ever!! Jag har knappt fattat det själv, men jag har lite mer än två månader på mig att bli nervös och allt vad man kommer bli när man ska lämna Sverige för ett helt år!! :D:D

Jag kommer få lägga upp bilder på barnen på bloggen så det är jättekul! Så följ gärna mitt äventyr som kommer utspela sig i United states of America! :D

hihihi

härliga nyheter idag!!!

lite information

Godmorgon på er!
Tänkte att jag kunde berätta lite om Cultural care :)

Cultural Care är den organisation jag valt att åka med. Det är dom som gör mest reklam om sig själva. Vilket både är positivt och negativt.

  • Positiv:
    Bra hemsida med mycket bra information.
    Det är inte bindande att påbörja processen (jag skulle kunna hoppa av nu utan att det kostat någonting)
    Trevlig personal som ger bra service, både när man var på informationsmötet, som är gratis, och när man ringer till dom.

  • Negativt:
    Med reklam kommer också högre priser än andra organisationer.
    Själv vet jag ju inte om det spelar någon roll vilken org. man åker med.. Jag tror helt enkelt att man får bilda sin egen uppfattning. Jag har läst så många bloggar som tycker att behandligen när man behöver hjälp borta, tex med rematch, i USA är så dålig från både CC och STS- skandinaviska institutet. Men det gäller ju bara enstaka person...
För mig kommer det kosta ca 12000:- att åka iväg och då har jag betalat:

Programavgift 4495 kr (jag får 1000:- rabatt för jag ansökte när dom hade ett erbjudanade)

Hälsoundersökning, ca 800 kr

Au pair visum, ca 1 000 kr

Polisregisterutdrag 192 kr

Internationellt körkort 230 kr

Försäkringspaket 2  5 000 kr (sporttillägg)

 

 

 






second conversation

Godmorgon!
Igår så pratade jag med Stroudsburg familjen igen. Jag hade några frågor och det hade dom också.
Dom ska ringa igen så att jag får prata med pappan i familjen. Just nu känns det jättebra!! :)

Fick ett samtal från riagården igår också. Så idag ska jag på introduktion på en avdelning. Så dår får man lite extra cash så jag att jag verkligen kommer kunna åka utomlands! :D och förhoppningsvis få lite fickpengar till USA!!!


samtal med Stroudsburg familjen

Godnatt på er! Eller hur säger man när klockan är elva egentligen?? haha
Idag på jobbet så fick jag ett samtal från USA. Det var cultural care som ringde för att säga att mamman i familjen ville prata med mig så dom koppla in henne sen. Jag sa att jag jobba och fråga om hon kunde ringa vid fem och det kunde hon. Så när jag satt på jobbet skrev jag lite frågor och sånt så jag hade det klart.

När klockan slog kvart över fem ca, så ringde hon igen! Vi prata och skratta och jag själv tycker vi fick riktigt bra kontakt. Äldsta dottern satt också med och lyssna och prata lite. 4 åringen sa hej och skratta mest och sa att jag var rolig :p Haha hur gullig? Det verkar vara en jätte bra familj. Glömde fråga några saker som får frågas imorgon när dom ringer igen. Frågade inte om det är något helg jobb och sånt. Annars verkar allt bra! Fick även prata med deras nuvarande au pair som kommer från Sverige! Det var kul och annorlunda eftersom man fick ett annat perspektiv på allt.

Helt ärligt tror jag det här kan vara familjen!!!!! :D hoppas dom tycker lika bra om mig! :D
'

nu är iaf godnatt som gäller.. hahah

Match 8

Godmorgon på er!
Igår när jag kom hem efter en milsrunda powerwalk med Kicki så gick jag in på datan och möttas av: You have a match!
När vi gick så pratade jag lite om att jag är så osäker att åka när det inte händer något och att jag vill veta hur det ska bli.. Vore skönt att vara hemma osv.. Men nu har jag i alla fall fått en match som jag väntat på ett tag!!! :)

City: Stroudsburg
State: Pennsylvania
Children: Girl 12, Girl 4, Boy 2
Pets: dogs and cats

Bilden stämmer väl inte helt.. det ska inte vara east framför.

Familjen verkar faktiskt bra! Äldsta tjejen spelar fotboll så det är ett stort plus! Annars tyckte jag inte att man fick ut så himla mycket från deras ansökan, så får väl ringa till Cultural Care och säga att jag vill prata med dom :)


står stilla atm

Tjenare!
Just nu står matchingsprocessen väldigt stilla.. Jag har inte fått en matchning på två veckor och förut fick jag nästan en gång i veckan. Har läst på några bloggar att det är fler som känner som jag. Det är så jobbigt att inte veta om man kommer iväg i höst. Måste ju börja leta vanliga jobb också så man har en B-plan utifall att man inte hinner få en familj.

Mailade i alla fall Cultural Care och skrev ungefär samma sak jag gjort här. Jag fick till svar att det är högsäsong nu och det är många som vill iväg så det går lite långsammare. Men att jag hade en väldigt stark ansökan så matchningar kommer jag att få, det gäller bara att ha is i magen!!

Så får hoppas det löser sig :D
Men jag skriver nästa gång det händer något!!