god middag med fina vänner

Tjenare!

I lördags så kom jag ju hem ungefär vid sju tiden. Anna, Nicole, Linnea, Lina och Linnea skulle komma över till mig på middag. Så jag tog på mig uppgiften att köpa lite alkoholhaltiga drycker vilket jag nästan sket ner mig över på tåget för jag var så nervös.. Men jag gick ner ett block här vid mig och kliver in genom dörren. Direkt får jag, återigen precis som när jag och Josefin var där, en provsmakning på någon vinsort och hur ska dom kunna neka mig nu när dom redan bjudit mig på alkohol? Så jag graba fyra viner, JA SE RÄTT LISA DRICKER VIN..., och betala. Dom kolla inte leg eller någonting. WIHOOOO :D Plus att jag sett att dom har Barcardi Mojito på affären och Smirnoff Mango ( någon som vet om den är god?)

Så nu har jag köpt alkohol innan jag ens får göra det hemma i sverige. Fy fan va nice!

Sen  började alla rulla in. Vi lagade chicken Grilled Chicken Parmigiano. Du steker kyckling med salt och peppar. Efter det har du marinara sauce (pasta sås) i en form. Lägger på kyckligen och häller över resten av såsen. Sedan har du plommontomater i burk och hakar den lite. Sedan häller på färsk hakad basilika. Sedan har du på mozzarella ost och toppar det med Parmigiano Reggiano cheese. In i ugnen i ca 10-15 minuter. När du tar ut den häller du på ströbröd och toppar med lite mer basilika. SÅ GOTT :D

Hade en jättetrevlig kväll med allihopa. I söndags vakna jag upp och så var det dags för skola. Vi hade redovisning på grupparbetena.. och mina tyskar jag var med asså.. Fy fan ingen hörde vad dom sa. JAJA...

Gick med Lina och kolla lite på HM efteråt. Sen drog jag hem och kolla BB och Solsidan! :D


Att köra bil

Hemma i Sverige var det inga konstigheter alls. Och från början var ju tanken att jag skulle köra bil också i min förra värdfamilj. Men sen så blev det ju som de blev. Jag flyttar till New York och där inne behöver vi ingen bil.
Men här ute i Hamptons så behövs de. Så nästan varje gång jag har varit här ute har jag kört lite bil. Manuell är det också <3 Men jag har aldrig kört med traffik runt om mig.

Förra helgen jag var här så åkte vi till affären och jag memorera vägen dit. Så idag när jag fick gå på break så tog jag mig en sväng och körde hela vägen till affären. Vilket kanske är en 10 minuters bilresa. Det enda som hände var att när jag skulle parkera svänger jag in till platsen och kollar inte fram och då får jag några ord sagda till mig... haha. Men annars gick det såååå bra. Alltså ni fattar inte hur skönt det var. ATT FÅ KÖRA BIL ÄR ETT TREAT! :D


blyger

Tjenare Mannen!

Jag har aldrig kollat på Solsidan, men nu har jag äntligen börjat och jag garvar sönder alltså. Det är så himla bra.
Igår innan jag skulle lägga mig var jag tvungen att kolla på det klippet när Alex skriker schas åt Ove. Assså, jag har nog inte garvat så mycket på länge.

I onsdags vart det en impuls klass på gymmet. Och igår, torsdag, så körde jag spinning. På kvällen igår så mötte jag upp Nicole för en PW. Alltid lika skönt att prata, att gå dock... inte så mkt. Har aldrig varit min grej ( det vet väl du Kicki... hahah). Så efter ett halvt varv börjar jag klaga.. Men jag går ändå klart. Vi brukar gå 5 kilometer.

Sen står jag alltid kvar och snackar med mina doormens. Om allt möjligt. Igår kom min katt Blyger upp och dom skulle försöka säga det... HeRREGUD.. hahah dom har verkligen inte det uttal som oss. Skrattattack fick alla där nere!.

Idag ska jag åka till Hamptons. Vi ska stanna vid Ikea och köpa lite grejer också. Sen så kommer jag hem hit imorgon och då blir det vinmys med tjejerna och middag. Så det ska bli riktigt nice :D


Kapuschong.... eh va?

Hej!

Ja, här kommer ännu ett ord som en av mina skånevänner säger. Vi stod inne på Zara och sa att hon inte ville ha den på jackan. Och jag kollar på hennes som om jag vore ett fån? Va fan är det, frågade jag. Men det är tydligen luvan på jackan.. Hur många visste om de?

Nu har jag i alla fall sett The Lucky One med Anna och Nicole. Boken hade jag ju redan läst så jag visste ju vad som skulle hända. Tyckte inte att det var någon höjdare och om det inte vore för Zac så skulle filmen inte vara någonting... haha. Men nej men serri, jag tror inte jag tyckt att den var bra om jag inte läst boken.

Annars då, allt flyter på, jag tänker på hemma, jag undrar hur allt ska bli när man kliver av flyget.. Fast nu får det räcka. Jag har bara snart 5 månader kvar. Niagara fallen 1 juni, Kicki och Jennifer 11 juni, Mamma Pappa Amanda Henke 21 juni. SOUTHAMPTON i juli-augusti. Det kan inte bli bättre??????????

Saknar P2!!!

den stora frågan: vad betyder lipa?

Jo enligt mig som kommer från mitten av Sverige så kan det ju visa gånger betyda att man gråter.
Men vi säger också det när något räcker ut tungan! Man säger ju att det är fult att lipa.. haha..
Medans mina skånska vänner säger att det enbart betyder att gråta och att när man då "lipar" så heter det att räcka ut tungan! Förstod ni mig? Knappt så jag gör de :D 

Har haft två bra dagar. Tränat med Anna och Nicole iförrigår. Och idag åkte jag och Nicole ner till DSW för att kolla på skor. Men ingen av oss hitta några som vi ville ha. Köpte istället ett par skor på HM. Sedan for jag för att hämta Madeleine och Declan. Trodde att vi skulle ha svensk mammaträff så jag tacka nej till Hippopark där typ alla barnen från skolan skulle gå. Men sen var det ingen mammaträff så vi gick till Central Park istället. Haaft en bra dag.
Glömde Declans jacka på lekplatsen, men den var där när jag kom tillbaka för att leta efter den .

Snart blir det PW med A och N :D


det bara fortsätter att vara bra

TJOO BRE.

Vilken underbar start på denna vecka. Både igår och idag har det varit så himla varmt. 30, JA TRETTIO, grader hade vi igår och inga moln på himlen. Igår, måndags, så började jag dagen med ett pass på gymmet. Lika jobbigt som vanligt. Har nu också sagt upp gymmet på grund av några anledningar. Dels för jag ska bo i Southampton 2,5 månader och det kostar 25 dollar att frysa det i månaden. Vilket inte är mkt pengar kanske, men för mig är de det och dessutom sa dom inte att det skulle göra det när jag skaffa gymkort. Sedan så i juni kommer jag ändå inte ha mkt tid att träna eftersom jag får besök från Sverige då. Därför vill jag inte lägga ner 90 dollar på något jag inte går på. Sen när jag väl kommer tillbaka till City så har jag bara en månad kvar här och det känns lite ovärt att spendera dden månaden på ett gym!! Fast det skulle iofs vara gratis men sista månaden är sista månden!!

Men som tur är så är det nu andra dagen jag ska möta upp Nicole och Anna för PW och lite styrka i parken. Vi har bestämt att vi ska träna på kvällarna nu istället för att sätta oss på ett fik! Så det är ju bra :D

Åter till det perfekta vädret. Efter gymmet så mötte jag upp Nicole och vi drog upp till hennes rooftop för att sola. Hann ligga där lite mer än en timme sen fick jag springa hem. SÅ VARMT. Började jobba vid ett och det blev en lugn dag. Vilket var skönt för jag var så trött.
Idag, tisdag, så lämna jag av barnen i skolan, vilket betydde en ännu tröttare Lisa. Mötte upp Anna och Nicole för att sola igen. Denna gång närmare två timmar. Och det bränner på gumpen nu som Anna säger... haha.

Och här är en kluring, vad betyder ordet LIPA? ;)

CENTRAL PARK ♥

Åh hej, vilken helg jag har haft. Blivit solbränd, hängt med underbara tjejer och bara tagit det lungt.
Det är sånt här man kommer sakna när man kommer hem. 25 grader och sol i april liksom.
I lördags så tog jag tillfället i akt och samla ihop alla dom jag hänger med så det var jag, Lina, Patricia, Sandra, Josefin, Linnea, Nicole, Linnea och Anna. Så nu har alla svenskar som har det rätt nära till Manhattan äntligen träffats. I lördags var jag ute från klockan tolv till sex halv sju närmare tror jag.
Vi bestämde oss för att äta middag hos mig och dricka lite vin. Jag, Sandra och Nicole stod för den andra delen och gott var det. Jag och Josefin gick för att handla vinet och direkt när vi kommer in där så får vi provsmaka vin. Så jag tror inte det ska bli några konstigheter för mig att handla numera :D

Kvällen bestod sedan av skratt och massa prat. Riktigt nice. Kändes nästan som en riktigt hemmakväll hemma i Sverige, förutom att man kunde överblicka på Upper East... haha. Men men.

I söndags så drog jag och Josefin ner till Penn Station för lite shopping. Hon hitta det hon ville ha på en timme ungefär och sen drog vi oss hemåt för återigen lägga oss i parken. Lite mer mulen dag men så varmt. Själv somna jag någon halvtimma där på filten och sen blev det dags för alla att börja röra sig hemåt.
Jag gick hem och skypa med Kicki och Amanda. Sen blev det dags att möta upp Nicole, Anna och Linnea. Vi teestade ett annat café igår. Så mysigt och fint. Lite hög musik men. I det cafet har dom också spelat in någon film. You've got mail eller något med Tom Hanks!!

En annorlunda väckning

Idag var det inte Maggan som väckte mig, utan in i mitt rum kliver Madeleine.

M: Lisa, vad sover du i?
L: Madeleine, nu får du faktiskt stänga dörren.
1 minut senare rör sig dörrhandtaget igen
L: Hej Madeleine, nu måste jag få sova.
Madeleine ger mig då två hundgosedjur som jag får sova med
Yttligare en minut senare rör sig handtaget
L: Madeleine nu måste jag få sova, jag är inte available än.
M: Okej, här får du.
Hon lämnar Angelina Ballerina till mig.


uppe med tuppen

Tjena!

Imorse blev jag väckt av Maggan som blivit dålig igen under natten. Så strax efter sju var jag uppe.
Tog barnen till skolan och idag var det inge skrik och bråk, utan det gick som fina fisken. Declan byggde med lite block och Madeleine gjorde ett rim-work. Sen var jag hemma någon gång efter nio igen.

Dagarna jag börjar tolv hinner jag inte ta något pass om det börjar 10.30. Först var faktiskt tanken att jag skulle sova ut, men det blev som de blev och nu var jag ju ändå uppe, så jag tog mig ett varv runt The Reservoir.

Sedan hämta jag barnen från skolan och skulle på Playdate med James. Jag tänkte väl att vi kunde gå till parken så jag hade packat min lilla "k" tygpåse fullt med tröjor, snacks, wipes och vattenflaskor. Men när jag väl möter upp dom andra Nannysarna så ska många gå till Childrens musuem så vi hänka på. CROWDED kan man ju säga att det var där... Shit tänkte jag hur ska detta gå. Men det gick bara bra. Vi var där till klockan tre ungefär och då blev vi erbjudna att äta mat hos James, så jag ringde och fråga och det gick bra. Väl hos där så lektes det mycket och sen åt vi pizza och tog en taxi hem.

Trötta var barnen idag. Somna fort som jag vet inte vad. Skönt ändå.

Vid nio tiden mötte jag upp Anna och Nicole på Starbucks. Vi har nu bestämt att vi ska ha som regel att ses två gånger i veckan. Om jag blir ledig på lördag så kanske Nicoles ska komma över på middag om jag inte ska på musikal med Lina och Sandra, (SANDRA OCH LINA, ni får också äta middag hos mig då, om ni vill :D )
Och så nu är jag här. Smsar med Linnea som jag ska träffa imorgon och äta lunch med i parken.
Ska bli 19 grader och strålande sol, så jag klagar inte!!!! :D


Tänkte att det här skulle vara ett kort inlägg men nej... hahaha


6 månader gjorda, 6 månader kvar

I någon vecka nu så har jag verkligen tänkt otroligt mycket på om hur det kommer vara att komma hem.
Imorse vakna jag ungefär en timme innan jag skulle upp och tänkte mera. Jag tror att jag kom fram till att jag inte vill hem, men ändå vill jag. Skulle så gärna ha den här staden så mycket närmare. Typ 2 timmar bort eller något.
För vad finns det att göra i Åkers Styckebruk liksom?..... Inte mycket i alla fall...

Men visst längtar jag hem. Men vad ska jag göra? Det är den stora frågan.


Idag fick jag ta barnen till skolan. Tanken var att Maggan skulle med, men när jag kom upp imorse så var hon sjuk så jag fick ta dom själv. Och så klart börjar Declan gråta och vill inte gå till skolan. Men efter mycket om och men så fick jag och Tim med han ner i Lobbyn, sen var det ju liksom ingen återvändo. Men det gick fint att ta dom till skolan. Så nu är jag ledig tills tolv, sen ska jag hämta dom igen. Ska med Madeleine på ballet idag vilket är skönt för tiden går så fort när man gör såna saker.

Ikväll blir det AMERICAN REUNION med Nicole, Anna och Linnea troligtvis. Eller jag måste se den, för nu har jag hållt mig sen i fredags :D

I see you. Ive been waiting for a long time.

Tjena mina vänner.

Har haft en helt perfekt helg. Ligger nu helt slut i sängen. Precis kollat på BB och är glad över att Marcel åkte!
Ska för sjuttioelfte gången säga att från och med imorgon så är det slut på att äta dålig mat och snacks, så de så!

Igår så började jag dagen med att klippa mig. Klippte av en rejäl bit men det är ändå längre än vad jag tänkt mig så det är skönt. Så ska testa och locka håret i veckan och se hur det ser ut. Sen 3 tiden skypade jag med Jennifer, Kicki och alla som var där och förfesta. Fy va jobbigt det var. Men ändå så kändes det nästan som jag var där. Vid fyra tiden kom Sandra upp till mig och vi gick ut för att sätta oss i solen för att ta en drink.
Båda var lite nervösa för vi har aldrig satt oss på någon restaurang och tagit en drink. Ingen av oss är 21 år. Men vi hitta ett ställe och så fråga vi om det var okej om vi tog en drink i solen och dom sa att det var okej.
Så jag beställde, utan att ha en aning om vad de var( hade en tanke att det var en knallröd söt drink), en BLOODY MARY.......................................... Fy fan det vr ju tomatjucie ju...... Hur kommer man ens på en sån drink? Tänkte, ja den här får jag pina i mig, men jag klarade det inte så jag beställde in en Strawberry Margarita. Åh va god den var. Dessutom leggade dom oss inte så  det var så skönt :D





Kvällen fortsatte med att Lina, Emelie och Oliver kom. Vi åt köttbullar, första gången jag någonsin gjort det, prinskorv, ägg och potatis. Enkelt men gott. Sen satt vi mest och prata in till närmare klockan ett på natten så det var kul!


Imorse så vaknade jag upp och var lite nervös. Skulle nämligen träffa Cattis och Jennifer från Järna Trä. Det är där jag jobbat varje sommar. Första gången jag skulle få träffa någon hemifrån. Åhh... min mage när jag gick dit alltså. Vart tårögd när jag krama dom. Fick även min svarta jeansjacka och externminnet hemifrån. Så innan jag lägger mig ska jag kolla där!!

Sen blev det en heldag med dom. Så kul att gå runt och visa. Vi var nere vid pennstation för först och främst handla på Victorias secret. Men det var stängt. Men 2 timmar hann gå där. Sen gick vi till times square. Sen vidare mot top of the rock. Blev bjuden på lunch och så fick jag en New York Rangers tshirt, det var alldeles för mycket, så jag börja typ böla igen..  Sen tog vi oss varsin våffla i parken. Men det var så skönt att få träffa lite folk hemifrån. Fick ju verkligen smakbit på hur det kommer vara när familjen och vännerna kommer. Det kommer bli intensivt men kul :D



Gott kommer jag sova ikväll i alla fall!!!

nu är det bra lisa geee

Nu behöver du inte äta mera godsaker på 6 månader!

tankar

Ja, det är det man gör när man inte har något för sig. Och jag kan erkänna att jag tänker på att vara hemma i lilla Åker varje dag. Jag vill inte säga att jag har hemlängtan, det är bara det att allt är så enkelt där. Inte för att det inte är det här men det är bara enklare hemma. Saknar att kunna bara komma och gå som man vill lite. Ta bilen någonstans och sen är man hemma igen. Här måste man alltid planer någonstans man ska mötas upp. I alla fall för oss som bor i stan eller lite utanför, för det är inte många man kan vara hemma hos.

Jag saknar också ordentliga rutiner. Nu har jag aldrig haft ett fast jobb, men att jobba 7-16 är så otroligt skönt, för då kommer man hem sen och har inte jobbet hos sig. För det har man ju här. Barnen frågar ju ibland om jag kan leka med dom även om jag är ledig. Visst "mina" barn är väldigt duktiga på att förstå att jag inte är tillgänglig, men det känns ändå taskigt att jag inte är med dom eftersom dom förstår nog inte riktigt vad jag gör här än..

Jag saknar min familj och vänner. Visst några utav er ska komma och hälsa på. Men jag ska säga att innerst inne så vill jag inte att ni ska komma. Det kommer bli så otroligt kul när ni är här, men sen så kommer ni lämna mig här och jag har 4 månader kvar innan jag får träffa er igen. Jag kommer nog gå under alltså. Jag ligger ofta och tänker på er alla. Jag undrar vad jag skulle ha gjort om jag inte valt/fått den här familjen jag är i nu. Jag tror seriöst att jag skulle ha varit hemma då. Alla ni som känner mig väl, vet ju att jag anpassar mig och trivs väldigt lätt i nya situationer. Jag har alltid känt mig hemma här, men det är väl för att jag kan känna mig hemma hos alla er.

Jag saknar att hålla på med mina kompisars Iphone, hur löjligt låter inte det? haha... Och ni behöver inte oroa er, jag ska köpa en när jag kommer hem. Jag saknar alla förfester och roliga saker vi gör när vi bara är.
Jag vill hem och se hur det ser ut i vårat nya vardagsrum och jag längtar efter när jag ska crasha på Amandas och Henkes sova första gången. ÅÅÅÅÅH hemma <3

Sen medans dom här alla tankarna flyter igenom skallen så håller jag på att vänja mig med tanken att jag ska klippa page. Tror jag iaf. Har fått inspriation av Angelica Blick. Plus att mitt hår behövs nog klippas rejält och så är det så jobbigt att borsta det....


Aahh det var de... hahaha.... vi hörs!

sculpt and abs

Alltså, jag var på första träningspasset i månadags ju och allt jag kan säga är att mina ben är helt döda..
Jag säger ju alltid att jag vill ha träningsvärk, men det här är inte nådigt.. USchapusha...

Idag så gik jag i alla fall upp för ett träningspass, var så trött. Men det var bara en halvtimme så. Nu har jag legat i sängen en extra timme och jag börjar om en timme.

Ikväll ska jag möta upp Patricia. Vi var ju på bio och hon skulle köpa biljetter ur en maskin, men den sa att hennes kort inte funka. Så vi försökte några gånger till, tills vi tillsut gav upp och gick och köpte i kassan.
NÄsta dag har hon betalat för fyra biljetter utan att hon fik några. Så vi ska gå och lösa det ikväll!

Igår så möte jag upp Nicole, Anna och Teresa på donken. Satt där i någon timme sen for jag hem för att äta mina lantchips<3 åh så goda dom var. Nu tänker jag inte äta några mer chips härifrån, för dom är inte alls lika goda som svenska!!!!!!

surround yourself with friends who only call you superstar

Jaa, jag vet, det är dags för ett inlägg och det var dags för länge sen.  Jag trodde aldrig att jag skulle bli den som blev dålig på att uppdatera. Speciellt inte när jag sitter inne på datan varje kväll. Men så blev det...

IAF

Så har jag kommit hem från Florida nu, brunare har jag blivit om man jämför med hur blek jag var innan. Äckligt blek var jag.. Har nog aldrig, och då menar jag de, varit så blek som jag varit i år. Vi har haft kanon väder hela veckan. Grillat kött har ätits och även 3 stycken Magnum Double har fått kittlat gott i kistan. Även värt att nämna att de slank ner hela 3 chipspåsar tillsammans med ungefär 20 stycken chocolatechip cookies. Plus ingen träning på de. Så vad säger ni? Det lät väl riktigt bra? hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Det ända speciella vid gjorde utöver att bara få vara där var att åka iväg på en baseball match. Direkt när man klev in på stadium så kändes det verkligen som man var i USA. Dock var vi inte där en lång stund då det var otroligt varmt och barnen skulle aldrig klarat av mera. Men nu har jag sett lite och det vankas någon Yankees match i snar framtid!

Annars så har vi mest badat, Madeleine och Declan kan inte simma än så vi försöker lära dom för fullt. Jag kör på med mina ord som jag fick lära mig när jag skulle simma: SAFT, BULLAR och GLASS. Och det funkar Madeleine kör på med sina grodben. Riktigt kul att se. Så i sommar ska jag få dom att simma!! hehe
Ritat har vi också gjort en massa. Lekt på stranden och massa annat.

Jag fick med mig lite saker därifrån, men det bästa köpet var regnjackan för den behövde jag direkt när vi landa i NYC.

Jag måste hitta något sätt att tacka för den här resan för den var otrolig. SÅ underbart att få se lite nya ställen.











Annars då? Jo jag var nyss och kolla på The Hunger Games med Patricia. Den var grymt bra faktiskt. Hade önskat att den var lite längre och då var den ändå över två  timmar lång. I helgen blir jag långledig. Då vankas lunch med några från pappas jobb och sen påskmiddag med tjejerna. På söndag blir det shopping med Patricia.
Dock, hör och häpna, så ska jag verkligen försöka att inte shoppa. Måste spara nu tills Niagara Fallen, Kristin och Jennifer, och när mamma pappa Amanda och Henke ska komma. Vill ju ändå kunna leva när dom kommer!!!