var är träningsvärken?

Ja det undrarjag verkligen. Seriöst, jag svettas ju som en gris varje pass och tror att jag ska behöva sluta göra övningen för att det är så jobbigt, men ändå får jag ingen träningsvärk?
Kan det betyda att jag är så grymt vältränad?!?!?! Nej inte alls... Får väl fortsätta och se om det kommer snart.

Idag tog också min kära kompis Kristin körkort!!!! Så duktig hon är!!! Längtar tills jag kommer hem och hon ska köra mig till Heron. Fast jag kommer nog köra hem eftersom jag inte kört på så länge, hehehehehe :D
Men gratttis Kristin :D


niagara fallen och bita sig i läppen tre gånger på samma ställe

Godmorgon!

Ja, nu har jag äntligen anmält mig till en kurs här i staterna. Min värdmamma, Maggan, vill ju jättegärna att jag skulle tagit en kurs där jag får träffa mer amerikanska människor, men jag kände att den kursen till Niagara fallen är på 4,5 credits och så får jag ju se något super häftigt!

Om några dagar kommer jag få ett mejl där jag bestämmer om jag ska bo på Kanadensiska sidan eller den Amerikanska och så klart kommer jag välja den Kanadensiska. Varför? Jo för där får man gå ut när man är 18 år! WIHOOOOO, festa lagligt! Just nu är vi fem tjejer totalt som jag känner som kommer åka på samma kurs.
Så jag tror att det kan bli riktigt bra drag! :D  Den 1 juni bär det av för en weekend! :)


Jag tror också att någon högre makt straffa mig igår för jag köpte mina favorit popcorn. Jag bet mig i läppen, på samma ställe, tre gånger! Fattar ni att det gjorde ont? Men nu är det ungefär 26 dagar kvar tills jag åker till Vero Beach, så jag får dra ner och försöka hålla mig borta nu. Fast jag tränar ju faktiskt väldigt mkt!!! Go LISA för det iaf!!

CANAL STREET AND SOHO SHOPPING

Först och främst vill jag gratulera min fina vän Anna! Hon fyllde 20 år igår, grattis! :D
Eftersom det var hennes födelsedag så vill hon äta på resturang. Så vid halv två började jag röra mig mot Union Square. Max Brenner var destinationen, dock hade jag inte aning om hur många som skulle komma dit. Vi blev ett gäng på 9 tjejer. Anna, Jag, Klara, Sandra, Nicole, Linnea, Jana, Laura and Vivian! Jag beställde in en smarrig pizza, grymt god var den. För mig blev det ingen efterrätt eftersom dom specialiserar sig på choklad.. haha tur i oturen? (två dagar utan något dåligt och jag cravar white cheddar cheese popcorn!!!)





När vi ätit klart bestämde vi oss för att dra till central park och gunga. Förutom att det kanske tog 1,5h att hitta gungor( precis vid mig, haha). Men det var trevligt att gå och prata med alla.



Jag, Anna och Jana ville inte riktigt avsluta dagen. Så vi bestämde oss för att gå och se på en bio. Det blev filmen GONE, med Amanda Seyfried. Den var sisådär men det var något att göra :)

Idag(måndag) så var jag ledig igen. Och jag bestämde mig för att åka ner till Canal street. Kenza tipsade om några ställen där nere så jag kilade ner. HAr precis kommit hem efter en fyra timmars runda. Och det känns i kroppen. 4 timmar promenad och så tränade jag ett pass imorse.. Jag kommer somna gott.








turn me up when you feel low

Tjeeeeena!

Idag så var det svensk mammaträff igen. Så jag hämtade barnen från skolan i det fina vårvädret. Tror vi har haft närmare 16 grader här idag, så vårjackan och solglasögona var framme.
Vi kom hem därifrån kvart i fyra kanske och då var det ju den vanliga rutinen, bada, äta, se film och sova.

Declan pruttade idag och då brukar jag alltid göra en min, och då sa han att han inte gillade hur mitt ansikte såg ut när han gör pooof. Hahahahahh!! Skön kille.
Sen sa han också att han inte gilla mig idag, men efter badet så fråga jag honom om han gillade mig och då svara han: " Ja, nu älskar jag dig!" hahaha så söt! :D

119

Igår så möttes jag av den härliga nyheten att mamma, pappa, Amanda och Henke hade bokat biljetter hit!!
Den 21 juni kommer dom komma och hälsa på mig. Jag längtar så mycket. Dom kommer förhoppningsvis bo här hos mig i lägenheten, för familjen är borta och Tim säger att det inte ska vara några problem! 5 dagar ska jag bara få visa dom runt och umgås med dom!!! ÅH <3

119 dagar är det kvar nu. Det är mindre tid än vad jag har varit här, så det ska nog gå fort.
Amanda har redan bestämt att vi ska se en bio här. Haha det är väl egentligen inte det man ska göra kanske, men vi ska ju också såklart se alla, eller kanske inte alla alla, turistattraktioner. Herregud, jag har inte ens sett mycket än. Tror jag blir bättre på det när det bli varmare. Blir finare bilder då också :D

men 119 dagar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hoboken, brand, semla och kanske en och annan kanelbulle

Tjenare!
Nu har ännu en helg flygit förbi. Igår(söndag) så började jag dagen med ett träningspass på gymmet. Fy fan säger jag bara, som vanligt nu förtiden. Svetten bara rinner på mig alltså. Sen så chillade jag lite här hemma. Kommer knappt ihåg vad jag gjorde ens. Jo jag sov i en timme eftersom jag gick upp rätt tidigt.

Sen vid fyra tiden började jag dra mig mot Lina och Malin ute i Hoboken. Den familjen Lina bor hos hade jag en matchning med. Lite ironiskt faktiskt! För då tacka jag nej till dom för jag inte trodde jag skulle kunna bo så nära staden... Och nu bor jag här.. haha. I alla fall. Dom hade varit och handlat mat och det bjöds på tacos! MUMS. Vi satt säkert vid matbordet i en och en halv timme och bara snacka. Sen gick vi upp till Linas våning. Eget kök och allting! Så lyx. Så sitter vi och pratar vid bordet. Helt plötslig så frågar Malin om det brinner. Och Lina svarar att det bara reflekterar sig i fönstrena. Men både jag och Malin stod stilla och det rörde ju sig verkligen. Vi sprang upp på balkongen och ja visst så brann det. Och vad händer sen då? Jo dunk dunk dunk... Lina trilla i trappen...... skadeglädje?( Jag har inte garvat så mkt den som jag gjorde denn här kvällen på länge!!) Huset låg inte alls långt ifrån Linas. Så nu har man sett sin första levande brand, for real, för första gången.

Vi pratade lite om att plugga här också. Maggan min värdmamma vill gärna att jag ska läsa någon riktigt kurs. Men jag tror inte jag orkar det. Så jag kommer antagligen joina Lina och Sandra när dom ska till Niagra Fallen i Juni. Fast kursen började 22 april om jag inte minns helt fel på söndagar, så det funkar ju.



Sen idag då( måndag) så var jag också ledig. La mig inte förrän två igår natt, så när väckarklockan ringde vid kvart i åtta, var det nog på första gången på väldigt väldigt länge som jag snooza.. till åtta iaf.. haha.
Sen käka jag lite jordgubbar och efter drog jag till gymmet igen. Svettades som en apa idag igen...

Skypade med mamma. Vi pratade närmare en timme och det var trevligt. Hon nämnde att jag måste skaffa bil när jag kommer hem... fan haha.. Sen så ska jag börja plugga hösten 2013 har jag tänkt så måste fixa med komvux också efter skit jävla bajs omvårdnadslinjen sög ggetpung... Men men..
Och så håller dom på att renoverar vardagsrummet! ÄNTLIGEN!!! Så ska dom fixa köket i sommar också, jiipppppi ;D

Vid ett tiden mötte jag upp Malin och Lina igen. Tanken var att vi skulle gå Natural History, men det var så mkt folk så vi sket i det. Travade neråt mot svenska kyrkan, satt där från säkert två till strax innan fem och bara prata. En semla och kanelbulle blev det. Mycket trevlig helg har jag haft där jag umgåtts med två härliga tjejer!
TTTTAAACK!! :D

extra hem 2.0

Skrev ju ett inlägg om mina extra hem för ett tag sen och jag glömde ju en utav dom absolut viktigaste:
Margareta och Kennet. Min pappas moster och hennes man, min gammelmoster. Dom kan jag alltid komma till om jag måste vänta på bussen eller vad som helst. I nian levde jag nästan där. Var i alla fall där nästan varje helg.
Saknar potatisplättar och riktiga pannkakor. Men jag har redan gått över 4 månaders strecket och om lite mer än en månad så ligger jag i Florida och har det bra. Så pannkakorna får vänta.

Reminder till mig själv också är att skicka hem kort till nära och kära. Alla hjärtans dag var det i tisdags.
Jag älskar min familj. Så mycket som jag och min pappa har bråkat genom åren bara för vi har samma temperament. Haha det är nästan skrattretande hur jag var förut. Måste faktiskt säga att jag har växt upp. Men det började redan när jag blev själv barn hemma i skogen. Jaja...

Till mina favoriter, ni vet vilka ni är, happy valentine's!!! Jag saknar er alla det ska ni veta!!

personlig tränare

Hola!!

Veckan har rullat på som vanligt. I tisdags blev det träning och sen jobb. Valentine's day var det också, så jag och ungefär 9 tjejer till möttes upp på Times Square för att gå och käka en gå middag. Det var riktigt trevligt, men det blev lite snabbt för några tjejer var tvungna att ta South Ferryn till Staten Island då dom bor där.



I onsdags så tränade jag igen. Körde en timme på crosstrainern. Och medans jag gick där så Theresia fram, en personlig tränare. Hon frågade mig om jag hade fått min gratis session när jag gick med i gymmet och jag sa nej. Så vi bestämde då att vi skulle ses på fredag( idag) och träna lite. Sen jobbade jag på.. Kollade på biggest loser på kvällen och det var det..

I igår(torsdags) så körde jag crosstrainern i tio min, sen körde jag lite maskiner. 3X10 repetioner. Och sen efter det så sprang jag på treadmill i 30 minuter. Hämtade barnen från skolan då vi skulle ha mammaträff hemma hos oss. Dagen gick fort men volymen var väldigt hög under dagen så när alla hade gått märkte man hur trött man var.

Efter många försök på att träffa varandra så sågs äntligen(!!!) jag och Patricia varandra. Super härlig tjej som jag gärna träffar igen. Vi möttes vid times Square och sedan så bestämde vi oss för att kolla på bio. Det blev Man on A Ledge, rekommenderar filmen grymt mycket!!! Men det var två timmar kvar innan den skulle börja så vi åt lite onyttigt och sen gick vi runt lite, satte oss på starbucks och snacka. Kom inte hem förrän ett och somna väl vid halv två..


Gick upp idag (fredag) vid åtta. Käka frukost, havregrynsgröt har blivit så otroligt gott!!! Sen drog jag till gymmet, körde ungefär 30 minuter på crosstrainern och sen var det dags för personlig träning. Hon mätte mitt fett och så vägde vi mig. Till min besvikelse så har jag inte gått ner.. Men jag har inte gått upp heller. 30% kroppsfett har jag, JIPPI!!! eller inte... Träningen var enkla övningar men dom kändes verkligen. Så dom ska jag försöka göra två gånger i veckan.  Vi diskuterade också att jag borde gå ner ungefär 15 pounds. Så jag väger 57 kg. Här seriöst inte vägt så lite sen 7 kanske??? Kommer inte ens ihåg. Men för mig handlar det inte så mkt om att gå ner i vikt, även om det vore ett super plus, men jag bara bli tonad liksom!!

Får se också om jag ska köpa mer personlig träning... men det är inte billigt...
till nästa gång, ha det bra!! :D

nya kameran



weekend med Josefin!

Hejsan!

I fredags så åkte jag till Josefin ute på Long Island. Jag kom fram lite innan sju och då åkte vi hem. Vilket hus alltså!
Lugnt och fint var det där ute. Vi började i alla fall laga lite mat och så satt vi och prata. Lite senare kom Clara och vi åkte in till Huntington. Vi bestämde oss för att gå på The Vow. Vi köpte biljetter och sen åkte vi hem för Josefins anstikte började klia.. Hon fick en allergiskreaktion mot någonting. Så hon fick stanna hemma.
Filmen däremot var lite till en besvikelse.. Den var bra, men jag hade förväntat mig så mycket mer..

På lördagen så vakna vi båda rätt tidigt. Det snöade och var jättefint. Sen vid tio tiden åkte vi till ett Mall. Där låg också Ikea. Jag spendera ännu mer pengar som jag inte borde gjort men vi skulle på en fest där temat var blått och svart och jag hade inget med mig så.. Ikea var som vanligt. Maten såg väldigt B ut så vi åkte och handla på Whole Foods istället. När vi kom hem så bakade vi bröd som vi köpt på ikea. Vi hade även köpt hushållsost!!!! <3 vi åt upp hälften på en dag.. haha. Så jäkla gott var det. Slingade Josefins hår medans brödet jäste och var i ugnen.
Vi började fixa oss och sen laga vi mat. Kyckling wok. Muuuumms!

Sen kom det två tyskar och en amerikan till oss. Det var trevligt och sen åkte vi till tennishallen där festen skulle vara. Först så var det inte alls kul, men det blev vad man gjorde det till helt enkelt!




Igår, söndags, så var jag hemma till elva ungefär. Chilla lite och sen gick jag för att möta Anna. Au pair möte stod på schemat. Vi skulle till ett ställe som hette Slates tror jag. Spela lite pingis och biljard. Det var riktigt roligt!
Sen åkte jag hem, förde över pengar och åkte över till East side för att möta en annan Klara. Hon käka lite och sen drog vi till best buy för att köpa en ny kamera. Min gick sönder på lördag natten... Aja.. hade ändå tänkt köpa en ny.. Det blev en Sony Nex C3. Jag stod och tveka så mkt om jag skulle ta en försäkring.. Bestämde mig för att inte göra det för jag kommer vara försiktig med den här, men bra som jag är får jag kameran 100 dollar billigare så 1 år försäkringen inom best buy blev typ gratis ;D hehehehehe

spinning känns tydligen också...

Jäkllllllllllllar va jag var död alltså. Var på ett till pass idag och det var S.T.A.R treatment, spinning, vikter och streching... Spinningen höll på i 30 minuter och jag var helt slut. Jag var inte alls med i tempot och satt ner några gånger när dom stod upp. Men jag cykla ju hela tiden så det är ju en vinst i sig. Men det ska bli så kul att se hur lång tid det tar tills jag orkar hela det passet!! :D


känns i kroppen

Inte för att jag har träningsvärk.. men jag känner att jag gjort andra saker än att bara springa.
Började dagen med att gå upp kvart över sju. Kilade till gymmet och körde 15 minuter på crosstrainern. Sen var det ett 30 minuterspass med vikter. Jobbigt var det kan man säga. Efter det så körde jag 45 minuter på crosstrainern
Vet inte om jag ska ta ett pass imorgon. Ska nog vila musklerna lite. Men ska iaf gå dit och köra lite annat.

Jobbet började med att Madeleine störtbölar när hon ser mig istället för mamma.. Blivit så rätt ofta på senaste.
Men vi tralla hemåt, M klev i hundbajs!!! Jippi. Det är nog fan det värsta med att bo här. Alla stackars hundar som bajsar på trottoaren och ägaren inte tar upp det.... Sen så lekte vi lite och baka.

Nu sitter jag här och har inget att göra. Är trött.. kanske inte så konstigt om jag gick upp vid sju..

crunch!

Hej på er!

Idag så mötte jag upp Anna för att testa ett gym som ligger alldeles i närheten. Vi kom dit vid nio och vi båda började med 20 minuter på crosstrainern. Sen testa vi lite maskiner. Körde armar och ben mest. Kändes riktigt bra!
Sen vid halv elva så var det Ultimate Conditioning och jäklaranama vad jag svettades. Så skönt att få träna av sig ordentligt och inte bara springa. Så idag för första gången i mitt liv är jag medlem på ett gym. Det är dyrt.... vilket inte är så konstigt eftersom det är i NYC, men då får man ju se till att göra det värt det. Sen är det ju bra, för då tycker jag att det är billigt hemma i sverige sen! :D Så imorgon ska jag köra ett till pass i 30 minuter. Sen någon dag ska jag köpa mig nya träningsskor :)



Jobbet idag gick superfort. Började vid ett och tog ut barnen till parken i en timme. Sen åkte jag, Madeleine och mormorn iväg till ballet. Hon var så fin när hon dansa. Kom hem vid tjugo över fyra och då bada vi. Sen åt vi mat. Barnen har börjat äta det vi äter på kvällarna och Declan har det ganska så svårt med att testa lite nytt.. Men som tur var när chokladtårtan kom fram så testade han fisken i alla fall. När vi var klara med det så var det sovdags direkt.

Welll see you later!

4 real this time!

Nu har jag och Kicki slagit vad om att inte äta chips, popcorn, glass, bullar, brownies eller annat gott!
Den som failar får betala den andra 500 kronor!!!!!

är i något av mina extra hem!

Godmorgon.
Just nu befinner jag mig i Southampton igen. Solen skiner och nere i köket görs det bullar. Så tyvärr kommer det nog bli en bulle idag. Men efter den här helgen är det slut på det igen..
I alla fall..

Sitter och tänker på alla "hem" jag har. Jag är ju en sån person som väldigt lätt känner mig hemma hos andra.
Så först och främst hemma med mamma och pappa, sen hos Amanda och Henke, hemma hos Jennifers föräldrar, Kickis lya och Angelicas hem. Alla dom skulle jag kunna säga är mina extra hem. <3

Jag längtar tills nästa helg för då ska jag ut till Josefin!! Hon har ju flyttat ut på Long Island! Så då ska vi hitta på något roligt. Vi ska förhoppningsvis till Ikea! :D Fast först måste jag prata med deras familj. Så får se om det blir skype med dom eller att åka ut dit på en liten visit! :D


pepper steak

FÖRLÅT KICKI, men jag har syndat... Käkade en BJ igår, popcorn idag, icecream sandwich och nötter. Snälla hjälp mig att sluta äta skit. Det gick i en månad ungefär.. Fan... Ska ju snart ha bikini på mig.
Fast cred till mig som är ute och springer nästan varje dag. Idag och igår blev det 5 kilometer. Men det hjälper ju inte om jag ska käka massa strunt... Ska bara äta 1400 kalorier om jag vill komma dit jag ska också...

Än en gång har jag också ätit en av dom godaste sakerna. Dom har en kokbok som heter  Now Eat This! Den innehåller 150 maträtter under 350 kalorier. Och idag blev det pepper steak. Så vi grillade paprikorna, tog sedan bort skinnet på dom och skärde dom i bitar. Samtidigt fixade mormorn några blodiga stekar och såsen. Vilket var lök, chicke broth, mjölk och paprikorna och lite annat. Alltså så underbart gott. Jag har märkt att man verkligen inte behöver ha pasta och potatis till mat, det räcker med något slags kött!! Inte för jag inte saknar mammas och pappas gratäng. Men det är kul att lära sig äta nytt!!


west coast baby

Tjenare!

Igår var jag som sagt ledig. Tog ett varv runt the reservoir och sedan gjorde jag mig i ordning för lite bio.
Kollade på Extremely Loud and Incredibly Close och allt jag kan säga är att det var en riktigt stark film. Var tårögd så många gånger under filmen. Tror aldrig jag känt så om någon film. Riktigt bra var den. Funderar på att köpa boken faktiskt. Såg den idag på Barnes and Nobles.

Idag så tänkte jag att jag skulle springa 6 km men så blev det icke. Istället sprang jag i 20 minuter ungefär. Men 20 är bättre än 0!!!!!!!!!! Sen så chillade jag på mitt rum. Har försökt att kolla på The girl with the dragon tattoo nu hela dagen, men har bara kollat en timme.. hahaha.

För en liten stund sen kom jag hem från ett Au Pair möte. Det var väldigt nära mig, vilket var skönt. Mötte upp Anna och så gick vi dit. Det var ett möte om att resa i USA. Jag blev väldigt inspirerad faktiskt och tänkte att det var något jag skulle kunna göra själv eftersom Josefin tänkt att förlänga. Men så när jag kom hem och ringde henne så blev jag glad. Vi ska resa runt i Cali!!!! Så nu är det spara pengar som gäller!!!! Har redan en del sparat. Men man vill ju kunna leva. Vi ska antagligen hyra en bil och åka runt!! :D

Så nu sitter jag också här och önskar att jag var lika inspirerad att träna som jag var för två vekor sen.. En månad har jag tränat rätt bra nu.. Men sista helgen har jag ätit rätt mkt. Så nu idag inleder jag med mig själv, LCHF metoden(insåg nu 13 minuter efter jag postat inlägget att det kommer bli tufft. Jag kommer inte köra all all in, men det följande ska jag försöka sluta med!!!).. Inge potatis, pasta,ris, bröd, flingor. Det är nog det mesta som jag ska sluta med. Tyvärr betyder det att dra ner på frukten.. Men får väl tugga på någon morot om det vore så. I två månader, till en början, ska jag köra det. Tills vi åker till Florida den 25 mars!!! Så ja, hejdå ananas,melon och allt ... Men en ny lisa ska deet bli!!!!!!!!!!!!!!!